Acțiune coordonată pe DN 17 a polițiștilor din Suceava, Bistrița-Năsăud și Cluj pentru depistarea șoferilor care încală regimul de viteză sau depășesc neregulamentar

Polițiștii suceveni au continuat și în această săptămână acțiunile de prevenire a producerii accidentelor rutiere, fiind prioritizate acțiunile în funcție de gradul de risc de accidente pe diverse segmente de drum, iar vineri, a fost declanșată o acțiune coordonată pe drumul național DN 17 atât în Suceava cât și în județene Bistrița Năsăud și Cluj.

Potrivit Poliției Județene Suceava, viteza excesivă este, în continuare, una din principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave, iar prezenţa activă a poliţiştilor în trafic şi măsurile luate au făcut ca în  ultimele zile să nu se producă accidente rutiere grave pe drumurile din judeţul nostru, pe fondul excesului de viteză.

 Astfel, în data de 24.11.2017, poliţiştii au organizat o amplă acţiune de creştere a gradului de siguranţă rutieră pe DN 17, iar Serviciul Rutier Suceava împreună cu I.P.J. Bistrița Năsăud și I.P.J Cluj a organizat şi desfăşurat o acţiune pe linia combaterii excesului de viteză şi a depăşirilor neregulamentare,  pe sectorul de drum național DN 17 aflat în responsabilitatea fiecărui inspectorat de poliție.

În doar câteva ore au fost aplicate 123 de sancțiuni contravenționale, din care 114 pentru încălcarea regimului legal de viteză, 57 fiind aplicate de polițiștii I.P.J. Suceava, din care 49 pentru viteză și au fost reţinute 17 permise de conducere şi a fost constatată o infracţiune, tot de către poliţiştii rutieri din cadrul  I.P.J. Suceava.

Între situațiile constatate de polițiști a fost cea în care pe raza localităţii Prisaca Dornei, un tânăr de 21 de ani din municipiul Rădăuţi conducea autoturismul  cu viteza de 102 km/h,  pe un sector de drum cu limita de 70 km/h (+52 km/h).

În cadrul aceleiași acțiuni pe DN 17, pe raza localităţii Ilişeşti,a fost depistat un bărbat de 50 de ani din comuna Pătrăuţi, care conducea un autoturism cu numărul de circulaţie provizoriu, având autorizaţia de circulaţie provizorie expirată și s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat”, ce va fi soluționat procedural.

 

 „Astfel de acţiuni comune vor continua şi în perioada următoare, siguranţa rutieră fiind o prioritate a poliţiştilor. Poliţiştii atrag încă o dată atenţia cu privire la respectarea regimului legal de viteză, conform marcajelor şi indicatoarelor rutiere şi adaptarea în permanenţă a vitezei de deplasare la condiţiile de drum. Viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare generează accidente cu urmări din cele mai grave!”, subliniază Poliția Județeană Suceava.

 

loading...