Directorul Virgil Nițulescu, din Ministerul Culturii, de Ziua Bucovinei, după inaugurarea Anului Centenar : Avem în fața noastră un an festiv, dar vom ocoli festivismul


Intră acum și în grupul de

Directorul în Ministerul Culturii, Ștefan Virgil Nițulescu, prezent, marți, la ședința solemnă organizată cu prilejul Zilei Bucovinei,  a declarat că a fost inaugurat Anul Centenarului, iar proiectele avute în vedere vor fi importante pentru toate regiunile din țară.

„Cu doar două zile în urmă a fost inaugurat Anul Centenarului. Proiectele pe care le avem în vedere de-a lungul  acestui an ne dorim să fie importante pentru toate regiunile țării. Avem în fața noastră un an festiv, dar vom ocoli festivismul”, a spus Nițulescu.

El și-a exprimat speranța ca întregul popor să se bucure și să participe la această celebrare, dar a subliniat că nu va fi încurajat populismul.

„Vom alege să sprijim proiecte de substanță, care vor lăsa urmări durabile pentru cultura românească și care vor marca începutul celui de-al doilea centenar al statului român modern. Vom încuraja creativitatea și inițiativele locale fără să uităm rolul pe care Ministerul Culturii și Identității Naționale îl are”, a spus Nițulescu.

 


Intră acum și în grupul de