Directorul Virgil Nițulescu, din Ministerul Culturii, de Ziua Bucovinei, după inaugurarea Anului Centenar : Avem în fața noastră un an festiv, dar vom ocoli festivismul

Directorul în Ministerul Culturii, Ștefan Virgil Nițulescu, prezent, marți, la ședința solemnă organizată cu prilejul Zilei Bucovinei,  a declarat că a fost inaugurat Anul Centenarului, iar proiectele avute în vedere vor fi importante pentru toate regiunile din țară.

„Cu doar două zile în urmă a fost inaugurat Anul Centenarului. Proiectele pe care le avem în vedere de-a lungul  acestui an ne dorim să fie importante pentru toate regiunile țării. Avem în fața noastră un an festiv, dar vom ocoli festivismul”, a spus Nițulescu.

El și-a exprimat speranța ca întregul popor să se bucure și să participe la această celebrare, dar a subliniat că nu va fi încurajat populismul.

„Vom alege să sprijim proiecte de substanță, care vor lăsa urmări durabile pentru cultura românească și care vor marca începutul celui de-al doilea centenar al statului român modern. Vom încuraja creativitatea și inițiativele locale fără să uităm rolul pe care Ministerul Culturii și Identității Naționale îl are”, a spus Nițulescu.

 

loading...