Produse din carne şi peşte confiscate de poliţiştii suceveni în urma unei acţiuni în Piaţa agroalimentară din Vicovu de Sus


Intră acum și în grupul de

Poliţiştii au intensificat controalele în pieţe şi târguri pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi verificarea legalităţii actelor de comerţ.

Astfel, sâmbătă,  polițiști din cadrul Serviciului Ordine Publică și ai Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Suceava, în comun cu echipaje ale Poliţiei oraşului Vicovu de Sus și reprezentanţi ai D.S.V.S.A. Suceava, au organizat o acțiune în Piața din localitatea Vicovu de Sus, pentru combaterea transportului şi comerțului ilicit cu animale sau produse de origine animală, produse agricole de provenienţă extracomunitară și articole pirotehnice.

Potrivit Poliției Județene Suceava, în cadrul acţiunii au fost verificate 37 de societăți comerciale, persoane fizice autorizate și întreprinderi individuale.

În urma controalelor efectuate a fost constatată o infracţiune şi au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale,  în valoare de 25.260 lei.

De asemenea, au fost confiscate bunuri alimentare constând în 30 kg carne (pastă de mici) şi 48 kg peşte.

Poliția Suceava notează că în urma controlului efectuat împreună cu inspectorii D.S.V.S.A. Suceava la o asociație familială, a fost depistată la comercializare, cantitatea de 30 kg pastă de mici fără documente de provenienţă, depozitată în condiţii necorespunzătoare.

Reprezentantul legal a fost sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar cantitatea de carne a fost confiscată în vederea incinerării.


Intră acum și în grupul de