Trei secţii ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, Oncologie, Dermatologie şi Geriatrie, vor fi închise în zilele libere, dar restul secţiilor vor asigura continuitatea asistenţei medicală prin liniile de gardă


Intră acum și în grupul de

Managerul SJU Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, marţi, că Secţiile Oncologie, Dermatologie şi Geriatrie din cadrul unităţii vor fi închise începând de vineri şi până luni inclusiv explicând că s-a luat această decizie după ce s-a constatat că în anii trecuţi numărul pacienţilor care rămâneau internaţi în perioada Sărbătorilor Pascale era foarte mic.

El a spus că toate procedurile necesare în cazul unor eventuale internări în perioada menţionată vor fi realizate de Secţia de Îngrijiri Paliative, iar ultimele externări din secţiile respective vor fi efectuate în cursul zilei de joi.

Rîmbu a precizat că în restul secţiilor va fi asigurată continuitatea asistenţei medicală prin liniile de gardă după programul specific sărbătorilor legale.

Managerul SJU Suceava a subliniat că Secţiile ATI, Obstetrică-Ginecologie, Chirurgie Generală şi Unitatea de Primiri Urgențe funcționează cu două linii de gardă, urgenţele pediatrice fiind preluate în garda de la UPU.

Totodată, Rîmbu a precizat că atât Laboratorul de analize medicale, cât şi Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală din cadrul spitalului vor funcţiona după un program normal, la fel ca UPU.

El a spus că sunt asigurate stocurile de materiale sanitare şi medicamente, fiind puse la dispoziţie resursele umane necesare pentru funcţionarea în bune condiţii a activităţii spitalului.

Managerul SJU Suceava a menţionat că în zilele de sâmbătă, duminică şi luni programul de vizită pentru aparţinătorii pacienţilor internaţi este cel specific pentru sărbătorile legale, iar vineri va fi program ca în zilele obişnuite de lucru.

Rîmbu a subliniat că pacienţii care nu au restricţii alimentare vor beneficia de un meniu tradiţional de Paşte, ce include cozonac, ouă roşii şi friptură, iar pentru pacienţii la regim va fi asigurat un meniu conform dietei indicate de medicul curant.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de