Șeful ISJ Suceava, Gheorghe Lazăr, despre pregătirea școlilor din județ pentru noul an școlar: Fiecare manager școlar a căutat să eficientizeze relaţia de comunicare şi colaborare cu administraţia locală şi să găsească soluţii pentru problemele specifice


Intră acum și în grupul de

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gheorghe Lazăr, a prezentat, joi, în cadrul Colegiului Prefectural, o informare privind activităţile desfăşurate de instituţie pentru organizarea în bune condiţii a noului an şcolar 2018-2019.

Lazăr a spus că, potrivit datelor transmise de şcoli, au fost luate măsuri specifice privind

pregătirea spaţiilor şcolare pentru noul an şcolar, astfel că în 98 la sută din şcoli a fost realizată igienizarea spaţiului şcolar interior şi exterior, în 46 la sută din şcoli s-au efectuat sau sunt în curs lucrări de reparații curente la acoperişuri, garduri, grupuri sanitare, spații auxiliare, internate etc, în 19 la sută din şcoli s-au efectuat lucrări de reabilitări/consolidări, în 11% din şcoli s-au efectuat lucrări de construcţie/extinderi.

El a menţionat că în 73 la sută dintre şcoli s-au realizat dotări cu materiale şi echipamente ale cabinetelor şi laboratoarelor, în 66 la sută dintre unităţile de învăţământ s-au efectuat dotări cu materiale şi echipamente ale bibliotecilor, în 81 la sută dintre şcoli s-au făcut dotări cu materiale şi echipamente  ale sălilor de sport.

Inspectorul şef al ISJ Suceava a spus că pentru învăţământul sucevean s-au aprobat fonduri de la bugetul de stat prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală -PNDL I 2015-2019 în valoare de  136 688 380,02 lei, în acest program fiind înscrise 111 şcoli, iar prin PNDL II 2017-2020 au fost alocate fonduri de 191 477 779,058 de lei, în acest program fiind înscrise 123 şcoli.

El a precizat că 21 de şcoli au implementat proiectul din PNDL I în proporţie de sută la sută şi alte 24 şcoli în proporţie de 90 la sută, iar 19 şcoli au recepţionat deja lucrările, în timp ce în PNDL II, o şcoală a realizat lucrările în proporţie de sută la sută fiind efectuată deja recepţia lucrărilor, alte două şcoli având realizate lucrările în proporţie de 90 la sută.

“În condiţiile în care Primăriile şi Consiliile Locale gestionează bugetul şcolilor şi administrează toate resursele materiale, fiecare manager școlar/echipă managerială a căutat să eficientizeze relaţia de comunicare şi colaborare cu administraţia locală şi să găsească soluţii pentru problemele specifice”, a mai spus Lazăr.

Vorbind despre asigurarea necesarului de combustibil pentru încălzirea şcolilor în sezonul rece, Lazăr a arătat că până la acest moment a fost asigurat necesarul de lemn ori combustibil lichid pentru încălzire în 96 la sută din şcoli.

“Nu sunt semnalate situaţii în care şcolile să nu poată asigura combustibilul necesar încălzirii pentru perioada de iarnă”, a subliniat Lazăr.

 

 

El a mai precizat că transportul elevilor din localităţile de domiciliu către şcoli va fi efectuat cu 154 de microbuze şcolare existente la nivelul judeţului Suceava.

 

 


Intră acum și în grupul de