60 de elevi ai Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc participă, în premieră, la parada militară națională în Piața Arcului de Triumf din București


Intră acum și în grupul de

Responsabilul cu Relaţiile Publice şi Comunicarea din cadrul Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Georgiana Lupu, a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că în acest an elevii acestui colegiu participă, în premieră, la parada militară națională, dedicată Zilei Naționale a României.

Ea a spus că 60 de ștefăniști se alătură celor aproximativ 4000 de militari și specialiști din cadrul Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Serviciul Român de Informații și Administrația Națională a Penitenciarelor, care vor defila sâmbătă 1 decembrie, iar Detașamentul Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” va fi condus de comandantul instituției, colonel Romeo-Aurelian Popovici, absolvent al colegiului, promoția 1986.

Sursa citată menţionează că, începând cu data de 6 octombrie, instructorii militari au efectuat pregătire, câte patru ore pe săptămână, cu elevii care vor participa la acest eveniment.

Totodată, elevii componenți ai blocului de defilare au participat şi la trei antrenamente întrunite ale categoriilor de forțe din Armata Română, desfășurate în Terenul de instrucție Ghencea.

Participant la prima repetiţie generală, elevul fruntaș Ștefan Onofrei a declarat că abia cnd a văzut impresionanta desfăşurare de forţe de pe tancodromul Ghencea a înţeles amplitudinea evenimentului la care urmează să participe pe 1 Decembrie.

„Antrenamentele nu au fost tocmai ușoare. Îndrăznesc să spun că nu mă așteptam ca vremea să ne pună în dificultate. Aveam momente când simțeam că îmi pierd echilibrul pașilor greoi care se afundau în pământul moale. Abia când am văzut impresionanta desfășurare de forțe de pe tancodromul Ghencea am înțeles amplitudinea evenimentului la care voi participa. Mă simt mândru că fac parte din marea familie a Armatei Române!”, a spus elevul fruntaş Ştefan Onofrei.

La rândul său, eleva caporal Petronela Bistriceanu, a declarat, tot în contextul primului antrenament întrunit, că  “zâmbetele și-au făcut apariția pe fețele noastre înghețate în momentul terminării antrenamentului, când am fost felicitați de domnul comandant pentru munca depusă!”

Elevii ștefăniști au participat la repetiția generală din data de 24 noiembrie, care a avut loc în Piața Arcului de Triumf, iar eleva Karina Iulia Pop  a fost aleasă să facă parte din garda drapelului, chiar dacă este în primul an de studiu la colegiu.

„Este o onoare că am fost selectată să particip la acest eveniment. Mă bucur enorm că am ocazia să defilez pe sub Arcul de Triumf. Dacă ar trebui să descriu în trei cuvinte ceea ce simt aș spune: Onoare, Mândrie și Patriotism!”, a subliniat Karina Iulia Pop.

Responsabilul cu Relaţiile Publice şi Comunicarea din cadrul Colegiului Naţional Militar “Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc a mai precizat în comunicatul de presă că timpul petrecut la București a fost și un prilej  pentru elevii câmpulungeni de a vizita Palatul Parlamentului, Muzeul Comunicațiilor și Informaticii, Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” și Centrul 48 Comunicații și Informatică Strategice, participând, totodată, şi la Târgul Internațional de Carte „Gaudeamus”, unde au avut ocazia să întâlnească scriitori şi istorici români.

Georgiana Lupu a menţionat că pe 1 Decembrie, de Ziua Națională a României, două plutoane ale Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc vor participa la parade militară locală din Suceava, la Monumentul „Bucovina Înaripată” din „Piața Tricolorului”, iar alte trei plutoane de elevi  vor depunde coroane  și jerbe de flori la Cimitirul Eroilor, municipiul din Câmpulung Moldovenesc,  ambele ceremonii militare și religioase urmând să se încheie cu defilarea elevilor ștefăniști.

(L.B.)

 


Intră acum și în grupul de