O suceveancă a fost trimisă în judecată pentru evaziune fiscală. Aceasta este acuzată că a înregistrat în contabilitate facturi fictive de peste 3 milioane de lei și nu a înregistrat venituri de peste 2 milioane de lei


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unei femei, administrator al unei firme sucevene, pentru refuz nejustificat de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiar-fiscale, în termen de cel mult 15 zile de la somaţie  și evaziune fiscală.

Potrivit procurorilor, în luna noiembrie 2013 şi în perioada aprilie – mai 2014, femeia în calitate de  administrator al unei societăți comerciale din județul Suceava, a fost invitată de organele de control fiscal pentru a prezenta documentele legale şi bunurile din patrimoniu în vederea efectuării verificărilor financiar-fiscale, iar aceasta a refuzat nejustificat să prezinte aceste înscrisuri şi bunuri în termen de cel mult 15 zile de la somaţie.

În rechizitoriu se mai arată că în perioada iunie 2010 – august 2011, femeia, administrator al aceleiași societăți comerciale, a omis să evidenţieze în actele contabile ale societăţii veniturile în sumă de 1.414.521 lei realizate din tranzacţiile comerciale desfăşurate cu o societate comercială din  Piatra Neamţ, iar în perioada iulie 2010 – septembrie 2011 a omis să înregistreze relaţiile comerciale şi veniturile în sumă de 597.230 lei realizate ca urmare a relaţiilor comerciale desfăşurate cu o societate comercială din Bucureşti.

În această modalitate, a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 795.312 lei, din care suma de 321.880 lei reprezintă impozit pe profit, iar suma de 473.432 lei reprezintă TVA, se menționează în actul de trimitere în judecată.

Totodată, din actele de urmărire penală efectuate rezultă faptul că în perioada ianuarie 2010 – septembrie 2013, suceveanca, în calitate de administrator al aceleiași societăți comerciale, a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii operaţiuni fictive, respectiv achiziţii de bunuri în valoare de 3.028.212 lei de la mai multe societăți din  Turda, Iaşi, Vatra Dornei, Bacău, și Vatra Dornei, deşi nu au fost derulate relaţii comerciale cu aceste societăţi.

În această modalitate, s-a cauzat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 1.210.598  lei, din care suma de 484.514 lei reprezintă impozit pe profit, iar suma de 726.084 lei reprezintă TVA, mai arată procurorii.

Parchetul Tribunalului Suceava precizează că în cauză s-a dispus instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile şi imobile aparținând inculpatei, până la concurenţa sumei de  2.005.910 lei.

Dosarul a fost înaintat spre judecare Tribunalului Suceava.(N.B.)


Intră acum și în grupul de