Modul în care se face colectarea selectivă a deșeurilor în municipiul Suceava va fi supravegheat de angajați ai Primăriei care au sarcini de îndrumare și amendare. Harșovschi: Eu sunt mulțumit cum se face colectarea selectivă


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a anunțat, miercuri, că modul în care se face colectarea selectivă a deșeurilor în municipiul Suceava va fi supravegheată de angajați ai Primăriei cu sarcini în acest sens.

„În momentul de față așteptăm ca acei colegi, care sunt la dispoziția primarului și care au sarcini de ajutorare, îndrumare și amendare a celor care nu știu să colecteze selectiv, așteaptă o ținută distinctivă.Vom ieși și vom sta la punctele de colectare, cu rândul să încercăm să explicăm oamenilor cum se face colectarea selectivă”, a spus Harșovschi.

El a arătat că este mulțumit acum cum se face colectarea selectivă și că sucevenii au înțeles cum se face și a recunoscut că „mai sunt doi-trei care vandalizează, care aruncă diferit”.

„Trebuie să avem răbdare, să avem optimism și vom reuși”, a spus viceprimarul.

El a arătat că este mulțumit și de modul în care se ridică deșeurile din municipiu, precizând că dacă înainte erau probleme, acum nici la sărbătorile de iarnă nu au fost puncte de colectare neridicate.

„S-au descurcat foarte bine. O spun când își fac treaba și o spun și când nu”, a spus viceprimarul.

El a mai anunțat că în zona caselor a început repartizarea pubelelor  urmând să fie repartizate 12.000 de pubele la toate casele din municipiu.

Acestea se repartizează la fiecare locuință în parte în ziua de ridicare a deșeurilor reciclabile, iar dacă proprietarul nu este găsit acasă se va încerca peste o săptămână, iar dacă nici atunci nu este găsit proprietarul, atunci acesta va fi invitat la un centru de distribuție.

Pubelele, galbene și negre, pentru deșeuri reciclabile și deșeuri menajere, sunt date proprietarilor de case în baza unui proces verbal, iar deșeurile se colectează în zilele stabilite, conform unui grafic.

Viceprimarul a exclus ca deșeurile reciclabile să fie amestecate cu cele menajere, explicând că dacă mașina de deșeuri menajere ridică un container pentru deșeuri reciclabile se face un proces-verbal de neconformitate pentru că au fost puse deșeuri menajere.

Harșovshci a anunțat că s-a intrat în linie dreaptă și cu realizarea de platforme îngropate și semiîngropate. Din cele 200 de platforme, în primul an se construiesc 100 de platforme, din care jumătate semiîngropate.

„Am dat dispoziție pentru 54 de platforme semiîngropate și 59 pentru platforme îngropate. De cum va permite vremea vom da ordinul de începere a lucrărilor”, a spus viceprimarul.

El a mai anunțat că se vor amplasa și containere tip clopot în 30 de locații pentru deșeuri reciclabile, urmând să fie amplasate containere galbene pentru materiale plastice și PET, cele albastre pentru carton-hârtie, cele verzi pentru sticlă, iar cele albe pentru materiale textile.

Totodată, municipalitatea vrea să intre în asociere cu asociații sau fundații pentru colectarea de haine care apoi să fie distribuite celor nevoiași. (T.B.)


Intră acum și în grupul de