Sute de suceveni au participat și în acest an la „Marșul pentru viață”


Intră acum și în grupul de

Câteva sute de suceveni au participat, sâmbătă, 23 martie, la cea de-a X-a ediție a „Marșului pentru viață”, o acțiune ce s-a desfășurat sub deviza „Unic din prima secundă”, având ca principal scop descurajarea avorturilor și susținerea drepturilor copilului nenăscut.

Acțiunea a debutat pe esplanada Casei de Cultură din Suceava, unde s-au adunat sute de suceveni de toate vârstele, având afișe, pancarte, steaguri, desene și icoane, prin care subliniau importanța vieții și a nașterii copiilor.

„Lupta pentru viață este cea mai importantă luptă în continuitatea vieții pe pământ. Glasul nostru trebuie să se facă auzit. România are nevoie de acest marș pentru viață. România are nevoie de pruncii ei nenăscuți. Cifrele avorturilor sunt cutremurătoare. Lucrurile acestea ar trebui oprite, treptat măcar. Darurile vieții le putem vedea doar lăsând viața să își desfășoare cursul firesc”, a precizat în discursul său vicepreședintele Asociației Părinți pentru Ora de Religie Suceava, Aura Iuliana Bejenar.

La rândul său, părintele Justinian-Remus Cojocar, preot la Biserica „Sfântul Dumitru” din Suceava, a arătat că asemenea Mântuitorului Iisus Hristos care și-a ales Apostolii, și oamenii trebuie să să implice în lupta pentru viață.

„Luptăm pentru viață, pentru o Românie care să aibă viitor, cu natalitate, cu copii sănătoși care să stea în țara noastră și să nu plece din țara noastră pentru că vor veni cercetători, poate vor veni preoți, doctori, muncitori, savanați, oameni care să ridice țara asta. Avem nevoie de ei. Să-i lăsăm să se nască prima dată”, a menționat părintele Justinian-Remus Cojocar.

În cadrul acțiunii, mai mulți tineri au susținut discursuri cu privire la importanța nașterii pruncilor, iar grup de fetițe cu păpuși în brațe a impresionat prin cântecele de leagăn și cele dedicate mamei.

Ulterior, participanții au plecat într-un marș tăcut pe străzile Sucevei, până la Spitalul Județean și înapoi spre Esplanada Casei de Cultură.

Evenimentul a fost organizat de Platforma ÎMPREUNĂ Suceava, Asociaţia ProVita Bucovina, Bucovina Profundă, ATOS – Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni, Asociația Europa Veche, Drone Master, Asociația Brațe pentru CER, Asociația Rădăcini și Aripi,  Asociaţia Culturală Sfântul Mitropolit Dosoftei, Fundaţia Pentru Oameni, Asociaţia Familia Ortodoxă Sf.Ioachim şi Ana, Asociaţia Sfântul Ioan cel Nou, Fundaţia Sfinţii Martiri Brâncoveni – Suceava, ASCOR Suceava, Asociația Psaltichia, Fundaţia IPAMIA, Asociaţia Ucrainenilor Ortodocşi din Bucovina, APOR Suceava, Asociaţia Kozaciok, Asociația Cinci Puncte Cardinale.


Intră acum și în grupul de