27 de elevi suceveni au comis infracţiuni în primele două luni ale anului


Intră acum și în grupul de

Elevii din judeţul Suceava nu fac notă discordantă faţă de restul ţării în ceea ce priveşte intracţionalitatea juvenilă. Prezent vineri la Şcoala Creştină Filadelfia Suceava unde a avut loc şedinţa semestrială a IŞJ Suceava cu directorii unităţilor de învăţământ din judeţ, privind situaţia învăţământului pe primul semestru, comisarul şef Vali Puşcă, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava, a declarat că în primele două luni ale acestui an calendaristic, 27 de elevi au comis infracţiuni. „În lunile ianuarie şi februarie, în şcolile din judeţ, un număr de 27 de elevi au comis infracţiuni, din care 5 în incinta unităţilor de învăţământ”, a declarat comisarul şef. Acesta a precizat că printre infracţiunile comise de elevii suceveni se regăsesc cele precum furtul, tâlhăria, violul.
Vali Puşcă a mai adăugat că unele unităţi şcolare au casierii în incintă, de aceea le-a spus directorilor că trebuie asigurată protecţia şi securitatea acestora pentru a se preveni eventualele infracţiuni de furt.

Şi adjunctul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, maiorul Iulian Iacob, le-a precizat directorilor că este necesar ca aceştia să solicite sprijin instituţiei. Acesta a menţionat că jandarmii nu au atribuţiunile stabilite prin lege să asigure ordinea publică şi să intervină în perimetrele unităţilor, de aceea acest lucru trebuie solicitat. „Dacă vom fi solicitaţi, vom interveni”, a declarat maiorul Iacob.


Intră acum și în grupul de