E.ON România a construit o nouă şcoală pentru copiii din Sadău


Intră acum și în grupul de

E.ON România va inaugura miercuri, noua şcoală de la Sadău, comuna Brodina, construită din fondurile companiei germane de electricitate şi gaze naturale. Investiţia este de 380.000 de euro, noul imobil cu destinaţie şcolară având o suprafaţă utilă de 548 de metri pătraţi. Noua clădire are mai multe săli de clasă, un cabinet medical, grupuri sanitare, precum şi dotările de rigoare. De modernul edificiu şcolar se vor bucura aproximativ 100 de elevi, vechea şcoală fiind distrusă de revărsările de ape de la sfârşitul lunii iulie 2008. La manifestare va participa şi Frank Hajdinjak, director General E.ON România.

„E.ON România a fost alături de comunităţile afectate grav de inundaţiile din vara anului 2008, când apele dezlănţuite au lăsat în urmă adevărate dezastre.
Dovedindu-se consecvent principiilor sale, E.ON România nu a putut sta departe de problemele comunităţilor afectate. Pentru că în satul Sadău, comuna Brodina, copiii au rămas fără şcoală, întrucât vechea construcţie afectată de viitură nu a mai putut fi reabilitată, am decis să ne implicăm într-un proiect menit să rezolve problema şcolii din localitate. Investiţia E.ON România şi a Fundaţiei „Pentru Societate” se concretizează, după numai opt luni, într-o clădire nouă, dotată modern, care e gata să îşi deschidă porţile în aşteptarea copiilor, dornici să înveţe într-o şcoală nouă”, se precizează într-un comunicat al Grupului E.ON în România.


Intră acum și în grupul de