Doi conducători de mopeduri au fost accidentați în urma unor accidente la Verești și Zvoriştea


Intră acum și în grupul de

Doi bărbați, conducători de mopeduri, au avut nevoie de îngrijiri medicale după accidentele în care au fost implicați. Ambele cazuri au avut loc în cursul zilei de luni, arată un comunicat al IPJ Suceava.

Astfel, în jurul orei 08:30, o șoferiță din Verești, în timp ce conducea autoturismul pe DC 65A din localitate, a efectuat un viraj la stânga spre aleea de acces către o unitate de învățământ, fără însă să acorde prioritate de trecere mopedului condus regulamentar de un bărbat de 68 de ani, din aceeași localitate, ocazie cu care a intrat în coliziune frontală cu acesta.

Din accident, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Cei doi conducători de vehicule au fost testați de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, după care, la spital, li s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal, ce va fi soluționat procedural.                                                                            

Spre seară, în timp ce conducea mopedul pe un drum neclasificat din comuna Zvoriştea, un bărbat de 41 de ani din municipiul Suceava, aflat sub influența băuturilor alcoolice, a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a căzut pe partea carosabilă.

În urma impactului, a rezultat rănirea ușoară a conducătorului mopedului care a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Întrucât emana halenă alcoolică, acesta a fost testat de polițiști cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat faptul că, bărbatul de 41 de ani nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie auto.

În cauză s-a întocmit  dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „vătămare corporală din culpă”, „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, ce va fi soluționat procedural.


Intră acum și în grupul de