Ziua Educației a reunit peste 300 de profesori la Conferința SuperTeach Suceava, evenimentul dedicat schimbării mentalității în educație


Intră acum și în grupul de

În data de 5 octombrie, La Suceava s-a desfăşurat conferința SuperTeach, evenimentul ce a găzduit discursuri și ateliere privind modul în care schimbarea mentalității profesorilor poate avea un impact pozitiv în sistemul educațional românesc.

Conferința, care a avut loc în cadrul Teatrului „Matei Vișniec”, a reunit peste 300 de profesori interesați de a afla mai multe informații despre cum pot încuraja potențialul de evoluție al elevilor la clasă.

Foto: facebook.com/

„Conferința SuperTeach a fost o ocazie excelentă pentru profesori de a se conecta cu oameni de succes din diverse domenii și de a vedea cum pot face lucrurile diferit, astfel încât să poată descoperi măreția în fiecare copil. Am adus laolaltă antreprenori și profesori talentați care au aplicat metode creative de predare. Am vrut, cu această ocazie, să le reamintim profesorilor că ei reprezintă baza sistemului educațional și că orice schimbare profundă nu poate începe decât cu ei”, spune Cristina Gheorghe, Director al Institutului Dezvoltării Personale și unul dintre co-fondatorii proiectului SuperTeach.

„Companiile au nevoie de tineri care să se adapteze rapid și care să fie deschiși spre colaborare. Din perspectiva noastră, a antreprenorilor, profesorii sunt principalii noștri aliați în formarea acestor copii.” spune Dragoș Anastasiu, co-fondator al programului. „De când am inițiat proiectul SuperTeach, am interacționat cu peste 5.000 de profesori care își doresc să schimbe în bine sistemul educației din România. Acesta este doar începutul. Avem nevoie ca toți profesorii să înțeleagă că schimbarea stă în mâinile lor – numai astfel putem forma generații viitoare creative“, a încheiat el.

Potrivit organizatorilor, la Conferința SuperTeach au fost invitați 16 vorbitori care au ținut atât discursuri inspiraționale, cât și workshop-uri practice, pe teme precum predarea matematicii în stil singaporez, modalitățile de transformare a orelor de școală în poveste sau predarea cu ajutorul jocurilor muzicale. 

Printre vorbitorii invitați s-au numărat Felix Tătaru – Președinte fondator al GMP Group și fondator Itsy Bitsy FM, Claudia Chiru – profesor formator SuperTeach,fondatorul SAGA Kid, Daniela Ceredeev și Ana Maria Rusu – profesori MERITO, Elena Manuela David – director CCD Suceava, Petronela Petrea – director AVE, precum și alte personalități care, prin inițiativele și proiectele lor, au îmbunătăţit sistemul educaţional românesc.

SuperTeach este un proiect care a pornit de la ideea de a schimba sistemul educațional românesc cu ajutorul profesorilor, scopul final fiind de a dezvolta și de a susține măreția din fiecare copil. Proiectul are trei etape:

  • Conferințele SuperTeach, destinate profesorilor care își doresc să descopere cum pot transforma modul în care interacţionează şi relaționează cu elevii la clasă;
  • Programul de formare Mentalitatea Deschisă în Educație  –  curs oferit gratuit, creat de Institutul Arbinger, lider global în schimbarea mentalității și susținut de Institutul Dezvoltării Personale, în urma căruia participanții sunt certificați și primesc acces la platforma internațională de resurse Arbinger. Acest curs poate fi completat ulterior și de Formarea de Formatori, un curs ce le oferă ocazia de a deveni formatori SuperTeach pentru alți profesori interesați de program;
  • Susținerea profesorilor astfel antrenați în a dezvolta, la rândul lor, comunități locale de profesori care să folosească aceste metode și instrumente de relaționare cu copiii, au arătat organizatorii.

Intră acum și în grupul de