Mai mulți șoferi băuți au fost depistați în traficul din județul Suceava. Doi dintre ei au comis accidente rutiere

În data de 17 decembrie, cel puțin patru conducători auto au fost prinși fiind băuți la volan. Doi dintre ei au comis și accidente rutiere, în urma cărora a fost rănită o persoană.

Astfel, în timp ce conducea autoturismul pe DN 17 din comuna Dorna Candrenilor, pe fondul neatenției şi a stării de ebrietate în care se afla, un tânăr de 19 ani din municipiul Vatra Dornei, a pierdut controlul asupra direcției de mers părăsind partea carosabilă.

În urma accidentului, tânărul a fost ușor rănit și transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără să necesite internarea.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de „vătămare corporală din culpă” și „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Cu puțin timp înainte, un alt accident provocat de u șofer băut a avut loc pe raza comunei Horodnic de Sus. Acolo, un bărbat de 64 de ani, din județul Iași, fiind la volanul unui buldoexcavator a tamponat un autocar și a plecat de la fața locului.

În urma măsurilor operative întreprinse de poliţişti, peste zece minute buldoexcavatorul a fost identificat pe un drum comunal neclasificat din comuna Horodnic de Sus.                  

Întrucât emana halenă alcoolică, conducătorul utilajului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital i s-au recoltat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Conducătorul autocarului a fost testat de poliţişti cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.       

În seara aceleiași zile, un bărbat de 26 de ani din comuna Ostra a fost prins băut la volanul unei mașini. Acesta avea o alcoolemie de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.     

Apoi, un alt bărbat băut a fost depistat pe raza comunei Păltinoasa. Bărbatul de 39 de ani avea o alcoolemie de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cele trei cazuri de mai sus au fost întocmite dosare penale sub aspectul comiterii infracțiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

Pe lângă asta, în autoturismul condus de bărbatul de 39 de ani se aflau și doi tineri de 19 şi respectiv de 20 de ani, ambii din comuna Ilișești. În urma verificărilor efectuate în bazele de date, poliţiştii au constatat faptul că, împotriva tânărului de 20 de ani, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile începând cu 07.12.2019 și până la 04.02.2019, inclusiv, acesta neavând voie să depășească în această perioadă limita teritorială a comunei Ilișești. Tânărul a fost condus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor și stabilirea măsurilor procedurale legale ce se impun.

loading...