Şapte candidaţi prinşi copiind la concursul de titularizare


Intră acum și în grupul de

Un număr de 7 aspiranţi la o catedră titulară în învăţământul sucevean au fost surprinşi copiind la concursul desfăşurat miercuri dimineaţă. Potrivit IŞJ Suceava, din cei 1.770 înscrişi s-au prezentat pentru a susţine proba scrisă 1.570.

Un număr de 7 candidaţi, cu pretenţia de a preda cursuri în faţa elevilor şi de a le evalua cunoştinţele, au fost surprinşi copiind. Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Laurenţa Hacman a precizat că este vorba despre un candidat la specializarea construcţii textile, trei candidaţi la educaţie fizică şi sport, unul la limba franceză şi doi la psihopedagogie, aceştia fiind eliminaţi din examen.

Laurenţa Hacman a mai menţionat că 8 candidaţi s-au retras din examen după o oră, din motive medicale, iar alţii 9 s-au retras din motive personale. „Nu s-au înregistrat alte situaţii, proba desfăşurându-se în condiţii bune, conform anticipărilor din etapele de pregătire a examenului”, a declarat purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava.

Anul acesta, în judeţul Suceava, sunt vacante 355 posturi titularizabile şi 651 netitularizabile. Rezultatele concursului de titularizare vor fi afişate pe 17 iulie.

În concurs au fost angrenaţi un număr de 324 de supraveghetori, iar lucrările vor fi corectate de aproximativ 120 de evaluatori. „Sunt discipline la care s-au înscris şi 300 de candidaţi, astfel volumul de muncă va fi imens”, a declarat adjunctul IŞJ Suceava, Virginel Iordache, preşedintele Comisiei de monitorizare a Concursului judeţean de titularizare.

Tezele au fost susţinute în centrul de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”, unde au fost arondate şi Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul”, Colegiul „Mihai Eminescu , precum şi la Colegiul „Al. I. Cuza” cu şcolile generale nr. 10 şi 11 din Burdujeni arondate.


Intră acum și în grupul de