DSP nu îşi va da acordul pentru construcţia unui bloc în curtea Spitalului Judeţean


Intră acum și în grupul de

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică nu este de acord cu construirea unui bloc de locuinţe, magazin sau orice altă construcţie care nu are destinaţie medicală în curtea Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava. Directorul DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că o astfel de construcţie ar diminua din spaţiul verde din curtea spitalului, şi aşa redus prin construirea Centrului de Dializă, la care au început deja lucrările.

În opinia lui Alexandru Lăzăreanu, cei care au vehiculat această idee au uitat că trebuie să ceară avizul DSP. „Prefer să plec decât să dau un aviz împotriva legalităţii. Deocamdată, nu există solicitări din partea Ministerului Sănătăţii să se construiască ceva în curtea spitalului. Cred că oraşul are suficiente posibilităţi să construiască un bloc ANL pentru medici astfel ca să nu impieteze bolnavii”, a afirmat şeful DSP Suceava.

Recent, managerul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, a anunţat că se vor construi în curtea unităţii trei blocuri de locuinţe, cu acordul Consiliului Judeţean, estimând că lucrările ar putea începe la sfârşitul acestui an.

Consilierii judeţeni ai PSD Suceava au anunţat însă, la începutul săptămânii, că nu vor susţine proiectul de construire de blocuri în parcul din curtea celui mai mare spital din judeţ.


Intră acum și în grupul de