Începând de mâine, Primăria Rădăuți va distribui pachete cu produse de igienă pentru persoanele nevoiașe. Detalii


Intră acum și în grupul de

Primăria Municipiului Rădăuți anunță faptul că, începând cu data de 17 iunie 2020, în intervalul orar 11:00 – 13:00, se vor distribui pachete cu produse de igienă pentru următoarele categorii de persoane:

   * Persoane singure și familii cărora le este stabilit, prin dispoziția scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat (ajutor social) acordat în baza Legii nr. 416/2001;

   * Familii beneficiare de alocație pentru susținerea familiei (alocație complementară) acordată în baza Legii nr. 277/2010.

Potrivit sursei citate, după finalizarea distribuției pachetelor cu produselor de igienă pe listele inițiale, se va face  distribuția pe listele suplimentare persoanelor dependente, cu handicap grav sau accentuat.

Înscrierea în listele suplimentare se va face numai pe bază de cerere, cu prezentarea unei copii a actului de identitate și documente doveditoare (doar pentru cei care nu au adus acte pentru prima tranșă a distribuției produselor de igienă din 2020).

–  pentru copiii cu handicap, documentul doveditor îl reprezintă certificatul de handicap valabil la data întocmirii listelor (prezentat în xerocopie);

–  pentru adulții cu handicap documentul doveditor îl reprezintă certificatul de handicap valabil la data întocmirii listelor (inclusiv anexa la acesta), prezentat în xerocopie;

– pentru persoanele aflate în condiții de vulnerabilitate, înscrierea în liste se va face după finalizarea anchetei sociale.

De menționat faptul că, distribuirea pachetelor cu produse de igienă se va realiza numai în limita stocului disponibil, până la epuizarea lui.

Cererea, însoțită de copia actului de identitate și documentele doveditoare se depun la Direcția de Asistență Socială Rădăuți, din strada Volovățului, nr. 47.

Distribuirea pachetelor cu produse de igienă se face la depozitul din strada Piața Unirii nr. 32 (în parcarea blocurilor turn, în spatele Băncii Raiffeisen), iar beneficiarii trebuie să aibă la sine cartea de identitate.


Intră acum și în grupul de