Medicii cer sucevenilor sa se protejeze de ger (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Judeţul Suceava este unul dintre cele mai geroase din ţară, fiind deja înregistrate în evidenţele Direcţiei de Sănătate Publică Suceava 4 decese în acest sezon rece. Cel mai recent caz s-a înregistrat în urmă cu cca 10 zile, când DSP Suceava a anunţat că la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean a fost adusă de către o ambulanţă, după ce a fost găsită căzută pe o stradă din municipiul Suceava, o persoană de sex masculin, în vârstă de 50 de ani cu domiciliul în comuna Stulpicani, în şoc hipotermic. „Diagnosticul pus de medici a fost de hipotermie severă, stop cardio-respirator neresuscitabil”, a precizat purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, bioing Adrian Popescu, precizând că bărbatul a decedat la Urgenţe.

Pentru perioada cu temperaturi extrem de scăzute, instituţiile sanitare recomandă evitarea deplasărilor în spaţii deschise şi expunerea la frig, iar în cazul în care este necesară deplasarea în spaţii deschise, este recomandată folosirea de mijloace de protecţie adecvate -căciuli, mănuşi etc.

Se recomandă consumul de alimente bogate în proteine şi grăsimi nesaturate, fructe, legume, evitarea băuturilor alcoolice.

O altă măsură este acordarea unei atenţii speciale copiilor. Se recomandă evitarea situaţiilor în care aceştia sunt lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate, evitarea transporturilor pe distanţe lungi în vehicule fără posibilităţi de climatizare şi neechipate corespunzător.

Persoanele vârstnice, în special cele cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, trebuie să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiţii de temperaturi scăzute.

O altă recomandare este încălzirea corespunzătoare a locuinţelor şi a spaţiilor închise de locuit şi evitarea utilizării instalaţiilor improvizate, care pot duce la intoxicaţii cu monoxid de carbon.

Şi nu în ultimul rând evitarea expunerii prelungite a mâinilor şi picioarelor la temperaturi scăzute pentru a se feri de degerături -în acest caz, trebuie evitată automedicaţia şi este recomandată consultarea unui medic.

În judeţul Suceava s-au înregistrat 4 decese din cauza frigului din ultima perioadă şi au fost aduse la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean mai multe persoane în şoc hipotermic a căror stare a fost reabilitată.

Precizăm că meteorologii au emis o atenţionare Cod Galben de ger pentru 35 de judeţe din ţară printre care şi Suceava. Atenţionarea este valabilă între 22 ianuarie, ora 22:00 şi 27 ianuarie, ora 8:00, iar temperaturile vor fi în general între -25 şi -15 grade.


Intră acum și în grupul de