Numarul oamenilor strazii adapostiti in spitale, in scadere


Intră acum și în grupul de

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, în ultimele 24 de ore nu au fost înregistrate decese datorate hipotermiei la nivelul judeţului Suceava. În schimb, s-a înregistrat un caz social transportat cu ambulanţa. În Unitatea de Primire a Urgenţelor a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, în intervalul menţionat erau 4 cazuri sociale asistate.

Cât priveşte cazuri asistate în alte structuri de urgenţă din alte spitale, DSAP Suceava precizează că există un caz la camera de gardă a Spitalului Municipal Fălticeni şi un caz la Compartimentul Primire Urgenţă al Spitalului Câmpulung Moldovenesc.

Precizăm că la nivelul judeţului, în acest sezon rece s-au înregistrat 6 decese cauzate de temperaturile scăzute. Primul caz de deces a fost consemnat pe 13 decembrie când un bărbat a fost găsit mort lângă Biserica Sf. Andrei din cartierul sucevean Burdujeni.

Gheorghe Duţuc, în vârstă de 48 ani, a fost preluat de o ambulanţă chemată prin 112 şi dus direct la Unitatea de Primire a Urgenţelor din cadrul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, unde medicii n-au mai putut face altceva decât să constate decesul, în urma hipotermiei urmată de un stop cardio-respirator. Bărbatul era cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice.

Al doilea deces din cauza frigului s-a înregistrat miercuri, 16 decembrie. „În jurul orei 07.39, prin S.N.U.A.U. 112 am fost sesizaţi despre faptul că pe strada Mitropoliei, din municipiul Suceava, în spatele casei mortuare a fost găsită o persoana în stare de inconştienţă” a precizat purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, inspector Gabriel Panţîru.

Potrivit acestuia, victima a fost identificată ca fiind O. Ştefan, de 42 ani, din comuna Dumbrăveni, şi a fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Judeţean Suceava, unde în jurul orei 08.17 a decedat.

Al treilea caz consemnat în evidenţele Direcţie de Sănătate Publică (DSP) Suceava datorat hipotermiei a avut loc pe data de 10 ianuarie când a fost adus la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean o persoană de sex masculin, în vârstă de 50 de ani, cu domiciliul în comuna Stulpicani, în şoc hipotermic. Potrivit purtătorului de cuvânt al DSP Suceava, bioing. Adrian Popescu bărbatul a fost găsit căzut în stradă, în municipiul Suceava şi adus cu ambulanţa la UPU, în jurul orei 15:30. „Diagnosticul pus de medici a fost de hipotermie severă, stop cardio-respirator neresuscitabil” a spus Adrian Popescu, precizând că bărbatul a decedat la Urgenţe.

Pe 17 ianuarie s-a înregistrat un deces la Rădăuţi. Este vorba despre o femeie din Dorneşti, în vârstă de 61 de ani. „Era în stare de ebrietate, cu etilism acut, cu hipotermie generalizată, comă graful III, ciroză hepatică, expusă la frig extrem. A fost adusă de ambulanţă, dezbrăcată, doar într-o părută, iar în casă în jurul ei se găseau sticle goale” a declarat şeful DSP Suceava, Alexandru Lăzăreanu. Acesta a precizat că un membru al familie a găsit-o pe femeie şi a anunţat ambulanţa. Autosanitare a ajuns la Spitalul Rădăuţi la ora 23:15 iar femeie a decedat la ora 04:15.

Tot la spitalul rădăuţean, a fost adusă o persoană conştientă, din Putna, ce a fost expusă la frig extrem. Femeia, în vârstă de 49 de ani a fost diagnosticată cu hipotermie, iar după 90 de minute, în ciuda eforturilor depuse de medici, a decedat ca urmare a unui stop cardio respirator.

Un alt deces pe fondul temperaturilor scăzute a fost înregistrat în comuna Forăşti, la o femeie de 80 ani, Maria Mihăilă, ce a îngheţat de frig în propria locuinţă. Bătrâna a fost găsită moartă în casă, pe 18 ianuarie, în jurul orei 11.20, de către un vecin.


Intră acum și în grupul de