Trei anexe gospodărești incendiate intenționat în Cajvana. Pompierii au reușit să salveze casa de locuit din apropiere

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cajvana, Todirești și Arbore, au intervenit în noaptea de luni spre marți cu cinci autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Codru, orașul Cajvana.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, a decalrat că la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau la acoperișul unei construcții corp comun, compusă din trei anexe gospodărești, cu pericol de propagare la casa de locuit.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa două ore.

În incendiu a ars acoperișul construcției, care îngloba un depozit de furaje, un adăpost de animale și o bucătărie de vară, pe o suprafață totală de aproximativ 90 de metri pătrați. S-au degradat pereții adăpostului de animale și ai bucătăriei de vară.

Cauza probabilă de izbucnire a flăcărilor a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul, a precizat sursa citată.

Locotenent Alin Găleată a menționat că, din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit, cu bunurile aferente.