Activitatea spitalelor din judet, evaluata de minister


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a primit de la toate spitalele din judeţ câte o documentaţie referitoare la activitatea desfăşurată pe parcursul anului trecut. Rapoartele de evaluare au fost semnate de managerii unităţilor spitaliceşti şi de directorul DSP şi trimise la Ministerul Sănătăţii (MS), care urmează să le verifice.

Documentaţia întocmită de spitale cuprinde o fişă de evaluare tipizată, care conţine indicatorii de performanţă ce trebuiau îndepliniţi de fiecare spital în parte, respectiv nişte chestionare la care se răspunde cu DA sau NU. Această fişă de evaluare este însoţită şi de documente care vin să susţină cifrele prezentate iniţial de unităţile spitaliceşti. „Practic, se analizează activitatea spitalelor din mai multe puncte de vedere, cum ar fi schema de personal, dotarea, încadrarea în bugetul de cheltuieli, numărul de cazuri contractate cu Casa de Asigurări de Sănătate şi numărul de cazuri rezolvate. La nivelul Ministerului Sănătăţii s-au constituit în această săptămână trei comisii pe ţară, care vor verifica prin sondaj spitalele, urmând ca pe data de 17 martie să prezinte concluziile”, spun reprezentanţii DSP Suceava.

Spitalele din judeţ au fost supuse unei evaluări similare şi în anii trecuţi, dar se pare că, de această dată, în urma analizei efectuate de MS se va decide care dintre unităţile spitaliceşti vor rămâne în administrarea ministerului, care vor fi desfiinţate şi care vor merge către autorităţile locale.


Intră acum și în grupul de