Bisericile din Bucovina, promovate pe bani europeni (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Sorin Munteanu, a anuntat la finele săptămânii trecute, la Fălticeni, că împreună cu Comisia Europeană, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului va promova două rute culturale din România. El a ţinut să remarce faptul că una din rutele ce va fi promovată cu sprijinul CE cuprinde bisericile-cetăţi din Transilvania, iar cea de-a doua rută cuprinde mănăstirile UNESCO din Bucovina. „Le vom promova împreună cu CE că să aducem România în rândul ţărilor turistice”, a declarat Sorin Munteanu.

La rândul său, preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a explicat că este necesar ca rutele culturale să fie puse mutl mai mult în evidenţă.
El a precizat că la sfârşitul lunii martie autorităţile sucevene vor semna încă trei contracte de finanţare pe proiecte cu finanţare europeană pentru reabilitarea unor monumente istorice, mănăstirile Dragomirna, Suceviţa şi Moldoviţa, reamintind că în urmă cu trei săptămâni a fost semnat contractul, în valoare de 14 milioane de euro, de reabilitare a Cetăţii de Scaun a Sucevei.

„Încercăm să reabilităm ceea ce au făcut înaintaşii noştri”, a explicat Gheorghe Flutur care a arătat că aceste proiecte cu finanţare europeană fac parte din avantajele aderării la UE.


Intră acum și în grupul de