Peste 1700 sedinte de consiliere individuala in cele 44 cabinete din scoli


Intră acum și în grupul de

Una dintre problemele care-i preocupă pe consilierii psihopedagogi din cabinetele de consiliere din şcolile sucevene, dar şi pe profesorii diriginţi, este violenţa în rândul elevilor. Atât în şedinţele de consiliere individuale, de grup sau diverse activităţi, cât şi în orele de dirigenţie acest subiect continuă să se menţină în atenţia tuturor, pentru a preveni fenomenul, spun reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava.

Pentru asta a fost nevoie şi de consilierea cadrelor didactice, iar în colaborare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava s-a fundamentat studiul „Agresivitatea în scoală – tendinţe şi manifestări”, cercetare la care au participat 17 profesori psihopedagogi care au aplicat elevilor 800 de chestionare.
Ca finalitate s-a elaborat un plan de acţiune ce se va concretiza în şcolile din judeţ, pe parcursul acestui semestru al anului şcolar.

În judeţul Suceava, în cadrul unor şcoli funcţionează 44 de cabinete şcolare, ai căror consilieri psihopedagogi au realizat identificarea nevoilor de consiliere din fiecare unitate şi au realizat planuri de activitate individualizate.

Potrivit datelor IŞJ Suceava, în primul semestru au avut loc 1760 activităţi de consiliere individuală a elevilor şi 185 de activităţi de consiliere de grup.
Aceste cabinete sunt subordonate Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională, care şi anul acesta s-a preocupat de facilitarea accesului la educaţie, asigurând consiliere pentru elevi, cadre didactice şi părinţi, programe de dezvoltare personală, acţiuni de prevenire, remediere şi integrare a elevilor cu cerinţe speciale în învăţământul de masă.

O altă preocupare permanentă a centrului este colaborarea şcoală – familie, în acest sens fiind încheiate parteneriate cu instituţii din Spania, Danemarca, Anglia, Grecia, Belgia şi Turcia în Proiectul Grundtvig- “PAR-TEA – Părinţi şi profesori în dialog intercultural”.


Intră acum și în grupul de