Încă un caz de punere în circulație a hainelor și produselor cosmetice contrafăcute, depistat în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

În ultima perioadă, polițiștii suceveni depistează frecvent cazurile de comercializare a articolelor vestimentare și produselor cosmetice contrafăcute pe raza județului Suceava. Un nou caz a avut loc joi, 22 aprilie.

Concret, polițiștii au oprit în trafic un autoturism Audi A6 ce se deplasa pe DN 2E, pe raza comunei Horodnic de Sus.

Foto simbol

În mașină erau doi bărbați din județul Galați. În urma controlului asupra autoturismului, în interiorul portbagajului cât și pe bancheta din spate au fost identificate mai multe articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și parfumuri, de diferite mărci.

Pasagerul în autoturism, un bărbat de 39 ani, a declarat că produsele îi aparțin, însă el nu a putut prezenta documente de proveniență, aviz de însoțire a mărfii sau certificat de conformitate. Bărbatul a recunoscut că intenționa să comercializeze bunurile pe raza localităților limitrofe a municipiului Rădăuți.

Din cauza lipsei documentelor, bunurile au fost confiscate de către polițiști. Totodată, bărbatul de 39 ani s-a ales cu dosar penal pentru „punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare”.

Reamintim că un caz similar s-a produs săptămâna trecută, pe 15 aprilie. Astfel, un bărbat din județul Ialomița a fost prins pe raza municipiului Suceava în timp ce transporta sute de articole vestimentare și produse cosmetice contrafăcute, în valoare de 30.000 lei. Și în acest caz s-a recurs la confiscarea bunurilor și întocmirea unui dosar penal.

Mai recent, în data de 21 aprilie, pe raza municipiului Suceava au avut loc numeroase controale privind comercializarea hainelor contrafăcute. Drept urmare, au fost identificați trei comercianți din diferite piețe sucevene, dar și un magazin din centrul urbei unde erau oferite spre vânzare articole vestimentare fără documente. Controalele s-au soldat cu dosare penale și confiscări a bunurilor în valoare totală de 28.000 lei


Intră acum și în grupul de