Șase focuri de armă la Costileva pentru reținerea unor contrabandiști. Suspecții au fugit înapoi în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au fost nevoiți, duminică, să tragă șase focuri de armă pentru reținerea unor contrabandiști de țigări care însă au reușit să fugă în Ucraina.

Potrivit Poliției de Frontieră Suceava, duminică, în jurul orei 01:40, un echipaj al poliției de frontieră din SPF Brodina a observat, pe direcția localității  Costileva, două persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării, colete voluminoase.

Imediat aceștia au acționat pentru interceptarea și identificarea persoanelor în cauză, dar în momentul în care acestea  au observat echipajul poliției de frontieră au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul statului vecin.

Având în vedere faptul că suspecții nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras 6 focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi au fugit în Ucraina.

Imediat,  poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu monitorizarea şi cercetarea zonei, fiind descoperite două colete cu țigări în care erau  2000 de pachete cu țigări de proveniență Duty Free a căror valoare se ridică la suma de 23.400 lei.

Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activități infracționale.


Intră acum și în grupul de