Un șofer a fost prins în trafic la doar un sfert de oră după ce i-a fost reținut permisul pentru că era băut și transporta 14 persoane în autoturism


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 37 de ani din Câmpulung Moldovenesc este cercetat penal pentru infracțiuni rutiere după ce a fost depistat în trafic de două ori la interval de 15 minute că este băut la volan și transportă 14 persoane într-un autoturism.

Astfel, polițiștii care executau acțiuni pe linie de rutieră, pe raza comunei Vama au observat un autoturism Volkswagen Golf  circulând pe DN 17, dinspre Câmpulung–Moldovenesc către Molid având mai multe persoane decât numărul maxim prevăzut.

În aceste condiții s-a procedat la efectuarea semnalului regulamentar de oprire, ocazie cu care conducătorul auto s-a conformat, iar șoferul, un bărbat de 37 de ani din Câmpulung-Moldovenesc a prezentat permisul de conducere, certificatul de înmatriculare, precum și polița R.C.A.  valabile, însă cartea de identitate era expirată din data de 09.08.2022.

În continuare au fost legitimate restul persoanelor din autoturism, constatându-se că în interior se aflau un număr total de 14 pasageri, respectiv 5 persoane majore și nouă minori.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17% alcool pur în aerul expirat, iar bărbatul a refuzat să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

Polițiștii au întocmit un proces verbal de constatare a contravenției pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare, proces verbal de constatare a contravenției pentru cartea de identitate expirată și o dovadă fără drept de circulație pentru permisul de conducere reținut, ocazie cu care a semnat atât procesul verbal de constatare a contravenției, cât și copia dovezii.

Șoferului i-a fost adus la cunoștiință în prealabil despre faptul că în cazul în care va conduce în următoarele 90 de zile autovehiculel pe drumurile publice începând cu data de 26.01.2023, va săvârși infracțiunea de “conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Cu toate acestea, la aproximativ 15 minute după încheierea documentelor, același bărbat a fost surprins din nou, conducând autoturismul  Volkswagen Golf, pe DN 17, dinspre Câmpulung–Moldovenesc către Molid, fapt pentru care i s-a făcut din nou semnalul regulamentar de oprire, conducătorul autoturismului oprind la aproximativ 400 de metri de locul în care a fost oprit inițial. Și de această dată, în interiorul autoturismului au fost identificate 14 persoane, respectiv 5 majori și 9 minori.

Șoferul a fost condus la sediul S.P.R. 14 Vama, rezultatul fiind de această dată de 0,08% alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a refuzat din nou să meargă la Spitalul Municipal Câmpulung-Moldovenesc, în vederea recoltării de probe biologice.

În acest caz pe numele șoferului a fost deschis un dosar penal pentru  “conducerea unui vehicul fără permis de conducere” și a fost întocmit un proces verbal de constatare a contravenției pentru conducerea autovehiculelor având o concentrație de până la 0,40mg/l alcool pur în aerul expirat și pentru transportul în autovehicul a mai multe persoane decât numărul de locuri stabilite în certificatul de înmatriculare și i s-a emis o dovadă fără drept de circulație.


Intră acum și în grupul de