Pompierii suceveni au donat sange pentru a salva vieti (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Mai multe cadre ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, în frunte cu inspectorul şef, colonelul Ion Burlui, s-au prezentat joi, dimineaţă la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină pentru a dona sânge, „înţelegând să salveze viaţa semenilor şi cu propriul sânge”.

Potrivit acestora, acţiunea a fost una benevolă şi a avut drept scop acoperirea stocului de sânge necesar pentru bolnavii care au nevoie de transfuzii în intervenţiile chirurgicale sau în urma accidentelor, mai ales cele rutiere.

Deşi sunt conştienţi de faptul că, probabil, sângele donat reprezintă numai o picătură din cantitatea necesară pacienţilor care au nevoie de astfel de ajutor, militarii speră ca gestul lor să fie urmat şi de alte persoane.

„A devenit deja o tradiţie ca, periodic, lucrătorii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să participe la asemenea acţiuni, care vor avea continuitate pe parcursul întregului an”, a punctat plt. maj. Alin Găleată din cadrul Compartimentului informare şi relaţii publice al ISU „Bucovina”.


Intră acum și în grupul de