Un bărbat care amplasa panouri pe acoperișul în construcție al sălii de sport din Frumosu a murit după ce a căzut de la o înălțime de 9 metri


Intră acum și în grupul de

Un bărbat a murit după ce a căzut de la o înălțime de 9 metri în timp ce amplasa panouri pe acoperișul în construcție a sălii de sport din Frumosu, investiție a Companiei Naționale de Investiții.

Potrivit datelor din ancheta polițiștilor, un bărbat a ajuns, marți, la CPU Câmpulung Moldovenesc policontuzionat prin cădere de la înălțime.

În urma verificărilor, polițiștii Secției 14 Poliție Rurală Vama s-au deplasat, la locul evenimentului, respectiv santierul unei săli de sport aparținând comunei Frumosu, stabilind că din 28 iulie 2023 Compania Națională de Investiții (CNI) SA a predat către o firmă de construcții din Câmpulung Moldovenesc amplasamentul de pe raza comunei Frumosu, societatea urmând a efectua lucrări de ridicare a unei săli de sport.

Societatea comercială din Câmpulung Moldovenesc a subcontractat către o firmă din Marginea lucrările de amplasare a unor panouri pe pereții laterali, dar și pe acoperișul clădirii. În aceste condiții, marți, 28 mai 2024, în urma unei înțelegeri verbale anterioare cu administratorul firmei din Marginea pe șantierul sălii de sport s-au prezentat mai multe persoane, între care și bărbatul rănit, care, fără a fi angajații vreunei societăți comerciale și fără să aibă vreun contract încheiat cu societatea indicată, urmau să execute lucrările de amplasare a unor panouri pe acoperișul sălii de sport.

În cadrul acestei activități bărbatul respectiv a căzut pe sol, de la o înălțime de aproximativ 9 metri suferind politraumatisme.

Polițiștii au mai arătat că în cadrul activităților de cercetare la fața locului, nu au fost identificate în perimetrul șantierului elemente de protecție specifice.

Ulterior, polițiștii au fost anunțați, marți seara, în jurul orei 21:00, de un reprezentant al Spitalului Județean de Urgență Suceava despre faptul că respectivul lucrător a murit.

În acest caz se fac cercetări pentru neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și ucidere din culpă.


Intră acum și în grupul de