60 de tineri din Suceava, Cernauti si Balti s-au alaturat proiectului „Voluntari fara frontiere”. Detalii aici (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

60 de tineri s-au implicat activ în desfăşurarea proiectului „Voluntari fără frontiere”, destinat întăririi societăţii civile din regiunile Suceava, Cernăuţi şi Bălţi.

Implementat la data de 1 martie 2011, „Voluntari fără frontiere” reprezintă oportunitatea de iniţiere a unei colaborări cu zona ucraineană şi moldoveană, pentru valorificarea tradiţiilor socio-culturalo-istorice comune, ca prim pas pentru valorificarea potenţialului economic şi social al zonei de frontieră.

Precizăm că proiectul a fost implementat de Fundaţia „Ana”, coordonată de Nelu Todireanu, care a menţionat că în luna mai 2011, în cadrul proiectului, s-a desfăşurat campania de informare pe teme privind importanţa voluntariatului în dezvoltarea personală şi profesională a tinerilor, prevenirea grupurilor vulnerabile privind pericolul traficului de droguri, de persoane şi crimă organizată şi prevenirea migraţiei ilegale şi a infracţionalităţii transfrontaliere. Campania a fost susţinută simultan în Ucraina, Republica Moldova şi România.

„Tinerii au fost foarte receptivi, implicându-se serios în acrivităţile proiectului, lucru care s-a resimţit în ultimele trei zile, când am desfăşurat o caravană de informare la nivel local. În cadrul acestei caravane s-au distribuit materiale informative menite să susţină campania, s-a circulat prin oraş cu o remorcă inscripţionată cu mesaje precum – << Fereşte-te de droguri! >> , << Nu te lăsa folosit! >> ş.a. La această caravană şi-au adus un aport substanţial cei 60 de tineri din Suceava, Cernăuţi şi Bălţi, care în luna august au participat la cursurile de formare pe modulele: << Voluntariat. Legislaţie în vigoare. Formarea de voluntari >> , << Combaterea traficului de droguri, de persoane şi crimă organizată >> , << Combaterea migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere >> ”, a declarat Nelu Todireanu, manager în cadrul proiectului „Voluntari fără frontiere”.

„Proiectele de acest gen te fac să devii un om mai bun şi îţi oferă oportunitatea de a cunoaşte noi persoane”, este de părere Răzvan Lebădă, voluntar în cadrul proiectului.

Menţionăm că partenerii proiectului sunt: Liga Tineretului Român „Junimea” din Cernăuţi-Ucraina, Asociaţia Internaţională a Business-ului Mic şi Mijlociu „Small Euro Business” Bălţi-Republica Moldova, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava, Inspectoratul de Miliţie din Cernăuţi şi Primăria Bălţi, aplicantul fiind Fundaţia „Ana” din Suceava, finanţat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013.

Amintim că proiectul „Voluntari fără frontiere” durează 14 luni, respectiv până în luna aprilie a anului 2012.


Intră acum și în grupul de