Bucovina nu se promoveaza doar cu mici si carnati. CJ Suceava promoveaza Bucovina autentica


Intră acum și în grupul de

Promovarea constantă a produselor tradiţionale din Bucovina a făcut posibil ca acestea să fie exportate în ultimii ani în ţări precum Spania, Portugalia, Belgia, Cipru sau Grecia.

Afirmaţia aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi ea a fost făcută la cea de a III-a ediţie a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina”, desfăşurat în parcarea unui centru comercial din Suceava.

Gheorghe Flutur a ţinut să precizeze în deschiderea celei de-a treia ediţii a Târgului de Toamnă „Produs în Bucovina” că promovarea Bucovinei este una din priorităţile conducerii CJ Suceava şi că rezultatele se văd atât în ceea ce însemnă creşterea numărului de turişti care vin în zonă cât şi prin vânzarea produselor tradiţionale atât în ţară cât şi în diverse ţări europene.

„Promovarea Bucovinei nu înseamnă o masă cu mici şi cârnăciori. Bucovina înseamnă autentic, înseamnă tradiţii, folclor şi credinţă”, a declarat preşedintele CJ Suceava.

El a explicat că după trei ani de promovare a produselor tradiţionale din Bucovina a făcut ca acestea să fie acum cerute şi vândute în Spania, Portugalia, Belgia, Cipru sau Grecia.

La Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” organizat la sfârşitul acestei săptămâni au fost prezenţi câteva zeci de meşteşugari, artizani, crescători de animale, producători agricoli şi procesatori de carne şi lapte care au avut standuri special amenajate.

Preşedintele Asociaţiei „Produs în Bucovina”, Alexandru Scheul, a declarat că produsele inscripţionate cu marca „Produs în Bucovina” sunt produse tradiţionale autentice şi a anunţat că patru procesatori de carne şi lapte au fost excluşi din asociaţie întrucât nu respectau reţetele originale.

Scheul a mai spus că aproximativ 4 % dintre produsele asociaţiei sunt BIO, alte 20 % dintre produse sunt tradiţionale, în timp ce restul sunt produse de serie care însă respectă reţetele originale şi sunt verificate de specialişti ai Asociaţiei „Produs în Bucovina”.

De remarcat ar fi că la acest târg de toamnă au participat şi crescători de animale, iar preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care s-a arătat foarte interesat de unele exemplare de cai sau de berbeci, a evitat să se apropie prea mult de cei trei măgăruşi care erau prezentaţi în expoziţie deşi la târguri de profil din anii trecuti nu ezita nici o secunda să se pozeze alături de animale.

Vizitatorii târgului au putut achiziţona atât produsele tradiţionale bucovinene, au avut plăcerea să guste produse de stână, miel la proţap, dar şi să vizioneze spectacole folclorice susţinute de membri ai Ansamblului “Cirpian Porumbescu”. Sâmbătă, pe scena amenjata in apropierea Trâgului a cântat şi Sofia Vicoveanca.

La deschiderea târgului, pe lângă majoritatea autorităţilor locale şi judeţene, au participat primarul Sucevei, Ion Lungu, vicepreşedintele CJ, Vasile Ilie, directorul Romsilva, Valerian Solovăstru, deputatul Dan Gospodaru şi europarlamentarul PDL, Petru Luhan.

Oficialităţile judeţene au anuntat duminică seara că Târgul a fost un succes şi că în primele două zile de târg s-au vândut 12 tone de preparate din carne, 7 tone de brânzeturi, 8 t de fructe, 1.100 de kilograme de produse de patiserie, 700 de kg miere de albine si 1.700 de litri de must.


Intră acum și în grupul de