Ministerul Sanatatii asteapta planul de conformare al spitalelor din judetul Suceava, in urma clasificarii realizate in primavara acestui an (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava trebuie să trimită Ministerului Sănătăţii până la data de 15 decembrie 2011, un raport privind stadiul în care se găsesc spitalele din judeţul Suceava, cu planurile de conformare, în urma clasificării lor, care a avut loc în primăvara acestui an.

Reamintim că măsura clasificării spitalelor s-a făcut pentru unele spitale cu programe de conformare, la nivelul judeţului Suceava fiind vorba de Spitalul Siret, care a fost clasificat la categoria a V-a, Spitalul din Gura Humorului, dar şi cel din Vatra Dornei, care au fost încadrate la cea de-a IV-a categorie.

“Ministerul Sănătăţii a cerut de la DSP Suceava stadiul implementării programului de conformare, deoarece la data de 31 decembrie acestea trebuiesc finalizate. În luna ianuarie, în mod sigur, aceste spitale vor trebui să solicite reîncadrarea într-un alt grad de clasificare, iar instituţia noastră va avea rolul de a verifica şi de a confirma situaţia acestor unităţi spitaliceşti. Tot atunci, vom trimite propunerile către Ministerul Sănătăţii. În cazul în care nu se încadrează în programul de conformare, spitalele vor fi declasificate cu o treaptă”, a explicat şeful DSP Suceava, dr. Ludovic Abiţei.

Acesta a mai precizat că Spitalul Judeţean Suceava a fost clasificat la categoria a III-a, având oricând posibilitatea de a solicita intrarea în alt grad de clasificare, în condiţiile în care îşi va aduce îmbunătăţiri la situaţia existentă, la data clasificării.


Intră acum și în grupul de