IPJ Suceava desfasoara campania „Fii prudenta! Poti preveni talharia!”


Intră acum și în grupul de

fii prudenta

Poliţiştii de prevenire din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava, desfăşoară campania ,,Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!”.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava,  instituţia a înregistrat în primele şase luni ale acestui an 38 de sesizări în ceea ce priveşte infracțiunile de tâlhărie, în scădere cu 20 față de perioada de comparație (-34,48%).

Deşi trendul infracţional este unul descendent, poliţiştii desfăşoară activităţi de informare şi prevenire, având în vedere faptul că pe perioada de vară, conform unor analize realizate cresc numărul tâlhăriilor prin smulgerea de bijuterii şi bunuri.

Acest tip de infracţionalitate prezintă ca particularitate faptul că majoritatea victimelor sunt femei.

Din cele 38 de tâlhării sesizate, un număr de 10 dintre faptele analizate s-au comis prin smulgerea fie a telefoanelor mobile sau a lănţişoarelor de la gâtul victimelor, fie a poşetelor, genţilor, sacoşelor sau a chiar a portofelelor cu bani din mâinile acestora.

În comununicatul IPJ Suceava se precizează că mesajele campaniei ,,Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria!”, promovate prin intermediul spoturilor audio, a afișelor și pliantelor sunt semnificative şi vor să atragă atenţia cu privire la comportamentele pe care fiecare dintre noi trebuie să le adopte pentru a-şi proteja bunurile, proprietatea privată și integritatea fizică, dar şi la faptul că există şi vor exista permanent persoane rău intenţionate care vor profita din plin de neatenţia sau neglijenţa semenilor lor.

Campania  se  desfăşoară în municipiile Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei  și în orașele Gura Humorului, Broşteni, Frasin, Cajvana, Milişăuţi, unor astfel de fapte cu impact în comunitate.

Scopul campaniei este reducerea riscului de victimizare cu privire la infracțiunile de tâlhărie prin smulgere prin creşterea gradului de informare a cetăţenilor din zona de implementare a campaniei. Obiectivele campaniei sunt responsabilizarea populației privind riscul de victimizare și necesitatea adoptării unui comportament preventiv,sensibilizarea populației și a opiniei publice cu privire la acest segment de infracționalitate şi creșterea gradului de informare cu privire la fenomenul infracțional și măsurile antivictimale.


Intră acum și în grupul de