PDL Suceava vrea sedinta extraordinara a Consiliului Local pentru a salva sportul sucevean

Consilierii locali ai PDL au convocat deliberativul municipiului Suceava într-o ședință extraordinară care urmează a avea loc luni, 3 martie, cel mai important partid al opozitiei din Consiliul Local Suceava motivand ca scopul actiunii lorr a fost necesitatea repartizării fondurilor nerambursabile de la bugetul local necesare finanțării activităților sportive.

Anunțul convocării a fost făcut de liderul grupului de consilieri PDL din CL Suceava, Lucian Harșovschi care explicat că proiectul de hotărâre privind alocarea banilor pentru handbal, fotbal, volei, rugby și celelalte sporturi a fost respins de către consilierii USL în ședința de săptămâna trecută.

lucian harsovschi 2013

”Din păcate consilierii USL nu au înțeles că sportul și în special sportivii au nevoie de finanțare începând cu data de 1 ianuarie 2014 și nu cu 1 iulie. Din interese de partid acest proiect a fost respins în bloc de către consilierii USL. Noi consilierii PDL am înțeles importanța acestor fonduri pentru sportul sucevean și am convocat o ședință extraordinară pentru  luni, 3 martie, ora 12. Considerăm că și consilierii USL vor acorda aceeași importanță vor lăsa deoparte interesele mărunte de partid și se vor mobiliza pentru ședinta de luni”, a declarat Lucian  Harșovschi.

Acesta a ținut să le reamintescă aleșilor USL că atunci când echipa de handbal realiza performanțe internaționale ”rupeau scaunele din primul rând” și se dădeau mari susțintători. ”Prin tergiversarea și amânarea unei hotărâri care să permită finanțarea acestui sport vor face rău nu numai sportului în sine ci și iubitorilor acestui sport”, a mai spus Lucian Harșovschi, ex-viceprimar al Sucevei in mandatul trecut. Potrivit proiectului inițial, pentru handbal și fotbal erau alocați câte un milion de lei iar pentru celelalte sporturi 500.000 de lei.