Handbaliştii suceveni şi antrenorul Petru Ghervan vor fi numiţi cetăţeni de onoare ai Sucevei


Intră acum și în grupul de

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat miercuri, că în urma calificării în finala Challenge Cup, atât jucătorii echipei locale de handbal masculin, CSU Universitatea Suceava, cât şi antrenorul, Petru Ghervan, vor primi titlul de cetăţean de onoare al municipiului Suceava. „Faptul că au ajuns în finală este deja foarte important”, a subliniat Lungu, menţionând că echipa suceveană a reuşit să învingă echipa UCM Reşita în meciul tur al finalei.

El a precizat că la meciul retur al finalei, care se va desfăşura duminică după amiază la Suceava, va fi instalat în centrul municipiului un ecran de 4X3 metri şi 300 de scaune pentru suporterii echipei ce nu vor putea vedea meciul în sală, numărul de locuri fiind foarte mic faţă de cerere.

Este pentru prima dată când două echipe de handbal masculin din aceeaşi ţară joacă finala Challenge Cup. În meciul tur, desfăşurat la Reşiţa, echipa suceveană a câştigat cu 27 la 25, în faţa echipei reşiţene, antrenate de Aihan Omer, antrenorul echipei naţionale de handbal masculin, în timp ce echipa suceveană este antrenată de secundul echipei naţionale, Petru Ghervan.


Intră acum și în grupul de