Suceava Noastră: Ion Lungu vrea dinastie-Îşi sprijină vlăstarii să aprindă luminiţele în oraş ca stăpâni ai butonului


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Suceava Noastră consideră că primarul Sucevei, Ion Lungu, nu a înţeles semnificaţia Zilei Naţionale a României, sau pentru că „a domnit prea mult” îşi doreşte o dinastie, motiv pentru care în loc să invite un olimpic la deschiderea iluminatului de sărbători şi-a luat nepotul în braţe pentru a-i arăta simbolul puterii, că este stăpân al butonului.

„Pentru români simbolul unităţii naţionale este drapelul tricolor. Pentru Ion Lungu beculeţele colorate”; se arată într-un comunicat al Asociaţiei Suceava Noastră care menţionează că pentru toate oraşele din România, 1 Decembrie este un prilej de a orna frumos, localităţile cu steaguri tricolore, dar că la Suceava se pun steguleţe pe ici pe colo, de mântuială.

Brad luminite francesco napoli no mercy fun factory lungu nechifor1 (7)

 

„Pentru România, ziua de 1 Decembrie este o zi măreaţă, plină de simboluri. Se pare că pentru Ion Lungu, ziua de 1 Decembrie nu reprezintă altceva decât un prilej de a-i arată nepotului sau cum se aprind luminiţele oraşului, luminiţele oraşului stăpânit de bunicul lui. Pentru că a domnit prea mult Ion Lungu şi-ar dori să instaureze o dinastie şi de asta îşi sprijină vlăstarii să acapareze spaţii, îi protejează când încalcă legea, îi ridică în braţe să aprindă luminiţele tristului oraş ca simbol al puterii ca stăpâni ai butonului. Nu s-a găsit un copil ai căror părinţi sunt profesori, medici stagiari, şomeri sau au plecat în străinătate, un copil care ne-a reprezentat la olimpiadele şi concursurile naţionale şi internaţionale, pentru a porni instalaţiile care luminează centrul oraşului? Ion Lungu a avut şansa să ofere acest moment unui copil merituos. A ratat-o la fel că pe multe altele, în aceşti 10 ani de nesfârşite ratări şi eşecuri”, se mai arată în comunicat.

 

Totodată, Asociaţia Suceava Noastră subliniază că în timp ce în toată ţara, de 1 Decembrie au cântat Nicolae Furdui Iancu, Dumitru Fărcaş, Tudor Gheorghe şi mulţi alţi artişti care au iubirea de ţară în suflet, la Suceava au cântat Francesco Napoli, Fun Factory şi No Mercy.

drapel lipsa

drapele
Casa CIUTAC, secretarul Primariei SUCEAVA

„Oare înţeleg Ion Lungu şi consilierii locali ai Sucevei deosebirea dintre modul cum au fost ornate, de exemplu, oraşele Botoşani şi Bacău şi modul jalnic în care au fost dispuse steagurile tricolore în Suceava? Se poate observă trecerea de la frumuseţea şi elegantă aranjamentelor din aceste oraşe şi mântuială cu care s-au pus în Suceava steaguri, din loc în loc şi deloc”, se menţionează în comunicat.

 

Suceava Noastră se întreabă cum de în Suceava s-a montat doar câte un steag (deşi sunt câte doi suporţi) doar pe unii dintre stâlpi, cu excepţia stâlpului din curtea secretarului primăriei, apropiatul lui Ion Lungu, singurul stâlp pe care sunt două steaguri.

 

„Oare înţeleg Ion Lungu şi consilierii locali faptul că sărbătoarea Naţională nu este un eveniment de bifat ci este o obligaţie faţă de cei ce şi-au dat viaţă pentru România şi români? Îi pasă lui Ion Lungu dacă Sucevenii doresc de 1 Decembrie un oraş ornat frumos, decent, cu steaguri tricolore sau doresc aprinderea luminitelor de Crăciun? Îi pasă lui Ion Lungu dacă poate Sucevenii îşi doresc aprinderea beculetelor în seară de Moş Nicolae, când toţi copiii primesc cadouri? I-a păsat vreodată lui Ion Lungu de părerea sucevenilor?”, se mai menţionează în comunicat.

drapel cladire botosani

 

 

Mai mult, Suceava Noastră evidenţiază că 1 Decembrie este o sărbătoare a românilor, iar Suceava are nevoie de un primar care să simtă româneşte, să se manifeste româneşte, un primar pentru care sentimentul naţional să fie autentic.

 

 

„Suceava are nevoie de un primar născut în Suceava, care să facă doar ceea ce îşi doresc sucevenii, aşa cum îşi doresc sucevenii.Suceava Noastră va lupta pentru această. Pas cu pas, ne luăm oraşul înapoi!”, se arată în finalul comunicatului.

drapele strada iarna bacaui
FOTO orasul BACAU, 1 decembrie 2014

Intră acum și în grupul de