Suceava Noastra: Contribuabilul Ion Lungu ar trebui sa-l intrebe pe primarul Ion Lungu cum s-au cheltuit banii sucevenilor. Mandatele lui Ion Lungu pot fi numite “Marea Prăfuiala I, II şi III”


Intră acum și în grupul de

Asociaţia apolitică Suceava Noastră a lansat, miercuri, o nouă întrebare pentru primarul Ion Lungu, căruia în solicită ca în calitate de contribuabil să îl întrebe pe primarul Ion Lungu ce se întâmplă cu banii pe care sucevenii îi achită drept taxe şi impozite.

Vă prezentăm integral comunicatul semnat de unul dintre iniţiatorii Asociaţiei Suceava Noastră, Dan Ioan Cuşnir.

„Cetăţeanul Ion Lungu se laudă că a fost primul plătitor de impozite locale, având chitanţa cu nr. 1/2015. La fel cum, probabil că, a fost primul din ţară la ornat oraşul cu luminiţe de Crăciun, încă din luna octombrie. Sau la fel cum, în prima zi de şcoală, se crede cel mai harnic primar, participând la un adevărat maraton al deschiderilor de an şcolar la şcoli şi grădiniţe, fără să reuşească să transmită nimic interesant copiilor şi tinerilor Sucevei.

Dar oare, ce părere are primul plătitor de impozite al Sucevei, cetăţeanul Ion Lungu, despre modul în care primarul Ion Lungu cheltuie banii sucevenilor?

 

Părerea primarului Ion Lungu despre cheltuirea banului public o ştim şi o retransmitem sucevenilor în link-ul alăturat, spre veşnică memorie:

“Nu cred că cineva poate să îşi bată joc de banii lui. Dacă acolo ar fi fost bani publici e în ordine, dacă acolo sunt bani privaţi nu cred că cineva ar face o construcţie aiurea”. Această atitudine a făcut din Ion Lungu şi primul cheltuitor nesăbuit al banului public, practic mutându-şi banii dintr-un buzunar în altul.

Ce ar trebui să facă cetăţeanul Ion Lungu pentru a afla de la primarul Ion Lungu câte milioane de euro s-au îngropat la Termica? Sau câte milioane de euro s-au folosit pentru împavelarea Sucevei? Sau cât s-a irosit pentru ineficientul proiect de iluminat public? Sau câte milioane de euro costă în fiecare an curăţenia şi deszăpezirea Sucevei? Sau câte zeci de milioane de euro au costat nesfârşitele lucrări de înlocuire a conductelor de canalizare şi ulterior de apă rece şi cârpelile „artistice” cu asfalt şi pavele de după fiecare lucrare? Sau câte milioane de euro s-au cheltuit pentru o staţie de epurare incompletă şi ineficientă?

Oare cum ar fi ca primarul Ion Lungu să îi împărtăşească cetăţeanului Ion Lungu, dar şi tuturor cetăţenilor din Suceava Noastră, toate aceste răspunsuri? Noi credem că bipolarul Lungu va avea ce să povestească şi să-şi povestească în nopţile lungi şi reci ce vor urma.

 

Dar oare cum ar fi ca Suceava să aibă un primar care să iubească Suceava, care să îi respecte pe Suceveni şi care să le transmită în permanentă, toate aceste informaţii publice?

 

Până atunci, aşteptăm cu interes primăvara şi deja consacrata ieşire populistă a vrăjitorului de bani publici, Ion Lungu, călare pe matură, prin oraş. Toate mandatele lui pot fi caracterizate ca „Marea Prăfuială I, II şi III”, pentru că Ion Lungu face orice altceva în afară de administraţie inteligenţă, coerentă şi eficientă.

Pas cu pas ne luăm oraşul înapoi! Pas cu pas vom reda Suceava, sucevenilor!”, se arată în comunicatul semnat de Dan Cuşnir, Suceava Noastră.


Intră acum și în grupul de