VIDEO Alexandru Băișanu consideră că Ministerul de Interne s-a maturizat: Dacă pe vremea lui Boc și Băsescu la manifestații oamenii erau bătuți și traumatizați pe viață, acum până și caii Poliției și Jandarmerie au mărșăluit cu demnitate printre manifestanți


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele ALDE, deputatul de Suceava Alexandru Băișanu, a declarat, luni seara, în Camera Deputaților, la dezbaterile legate de activitatea Ministerului Afacerilor Interne că poate constata că acest minister s-a maturizat, comparând perioada când la manifestații antiguvernamentale pe vremea lui Emil Boc și Traian Băsescu, manifestanții erau bătuți, acum până și caii Poliției și Jandarmerie au mărșăluit cu demnitate printre manifestanți

Deputatul a amintint în discursul său că a avut în familie un subofițer de pompieri, tatăl său, despre care are încă vie imaginea acestuia în cizme și manta și că în nări mai are încă mirosul pe care îl aducea tatăl său acasă după ce venea de la o intervenție unde salva vieți, oameni, gospodării.

El a arătat că este convins că în ceea ce privește Ministerul Afacerilor Interne nu se poate discuta doar despre un pedofil, despre care a spus că justiția de astăzi trebuie să-l pedepsească.

„Eu cred că sunt oameni care își sacrifică cu adevărat viața și oferă statului român tot ceea ce au primit ei de la statul român până a ajunge în situația de a salva.Haideți să nu aruncăm cu pietre doar pentru că trebuie să aruncăm cu pietre într-un minister”, a spus Băișanu.

Deputatul sucevean a menționat că o altă dramă pe care o are poporul român și parlamentul este că și cei de la putere și cei din opoziție au dreptate, și că au dreptate și cei care spun că lucrurile nu merg și cei care spun că la un moment dat, într-un anumit domeniu, lucrurile încep să meargă.

„E nevoie nu numai să aruncăm cu pietre ci să venim și cu soluții, indiferent în ce zonă a politicului ne-am afla. În opoziție sau la putere. Aș vrea să vă aduc aminte că același minister era și când fostul președinte al României lovea cu palma peste față un copil. Și atunci, domnilor de la PDL ați spus că e pixelul albastru, că președintele a făcut ce trebuie. Sau atunci când i-a furat telefonul unui jurnalist ați spus că e bărbat”, a spus Alexandru Băișanu.
El a adăugat că prin comparație ar vrea să arate parlamenatrilor că are încredere în MAI.

Băișanu le-a adus aminte membrilor Camerei Deputaților ceea ce s-a întâmplat pe vremea prim ministrului Emil Boc și a președintelui Traian Băsescu, cu „oameni bătuți, oameni cu picioare rupte, oameni traumatizați pe viață”.

„Maturizarea ministerului astăzi ne-a fost dovedită atunci când în stradă au venit zeci sau sute de mii de manifestanți care manifestau împotriva actualului guvern. Atât Jandarmeria cât și Poliția nu au făcut victime. Au înțeles relația dintre stat și cetățean și au înțeles că Jandarmeria și Poliția trebuie să-i apere pe cetățeni,inclusiv pe cei care protestează împotriva actualului guvern. Ca să fiu mai plastic, până și caii Poliției și Jandarmerie au mărșăluit cu demnitate printre manifestanți”, a conchis Alexandru Băișanu.(T.B.)


Intră acum și în grupul de