HANDBAL : Petru Ghervan pune infrangerea cu HCM Constanta pe seama accidentarii lui Leonard Bibirig


Intră acum și în grupul de

Dupa înfrângerea de la Resita, antrenorul Petru Ghervan a declarat ca în cazul în care CS Universitatea va pierde meciul cu HCM Constanta, atunci formatia sa va intra în hora retrogradarii. Vizibil suparat dupa esecul elevilor sai în duelul cu campioana en-titre a României, antrenorul sucevean a precizat ca fiecare componenta a Ligii Nationale are propriile calcule iar meciurile de acasa sunt extrem de importante. “ Nu stiu daca putem vorbi acum despre o lupta pentru evitarea retrogradarii dar cert este ca punctele pierdute pe teren propriu vor conta în retur. Astazi (n.r. duminica) am întâlnit o echipa a Constantei în mare forma si acest lucru s-a vazut si pe teren. Noi am pregatit jocul bazându-ne ca îl vom avea pe Leonard Bibirig , în teren, pe toata durata disputei. Din pacate el s-a accidentat. A suferit o ruptura musculara si probabil ca va lipsi câteva saptamâni” a declarat Petru Ghervan.

Tehnicianul Universitatii a mai spus ca greselile individuale au fost din nou în numar mare, acest fapt având repercusiuni asupra jocului.” Procentajele noastre au fost destul de mici si într-un joc împotriva unei formatii ca HCM Constanta acest lucru conteaza foarte mult. Extrema lor, Laurentiu Toma, a marcat noua goluri, în timp ce noi suferim în continuare pe partea dreapta” a adaugat Ghervan.  

Bibirig: “Nu comentez nimic!”

Contactat telefonic Leonard Bibirig nu a vrut sa comenteze declaratia antrenorului Petru Ghervan. “Bibi” a evitat sa faca vreo precizare “la cald” asupra jocului dintre CS Universitatea si HCM Constanta. În schimb veteranul echipei locale de fotbal a spus ca a suferit o ruptura musculara la inghinali si urmeaza sa mearga la Bucuresti la Centru de Medicina Sportiva.  

“Gazdele au aratat un handbal curat si modern”,  spune Eden Hairi

Eden Hairi, tehnicianul constantenilor, s-a declarat multumit de evolutia jucatorilor sai si mai ales de rezultatul final al partidei, considerând ca formatia de la malul marii a revenit în lupta pentru titlul de campioana. “ În primul rând vreau sa-i felicit pe baietii mei, pentru jocul prestat astazi. Meciul de la Suceava figura în calendarul nostru ca una dintre confruntarile grele din acest campionat. Vreau sa felicit si formatia suceveana pentru felul în care a jucat. Echipa gazda a aratat un handbal curat, modern. Îmi pare rau pentru accidentarea lui Bibirig pe care eu îl consider un real câstig pentru gruparea suceveana. El este un model pentru tinerii jucatori de aici. Îmi place sa cred ca dupa aceasta victorie am reintrat în lupta pentru titlu” a declarat Eden Hairi.

Laurentiu Toma, iubit de sucevence

Extrema HCM-ului, Laurentiu Toma, marcator a 9 goluri în meciul de duminica, a laudat prestatia Universitatii si spera ca victoria obtinuta la Suceava îi va conferi mai multa încredere antrenorului Eden Hairi.

“ A fost un meci greu pentru noi dar ma bucur ca l-am câstigat. Personal cred ca formatia sucevena ne-a pus mai multe probleme decât UCM Resita. Suntem la a sasea victorie consecutiva si sper ca acest lucru sa-i confere antrenorului nostru si mai multa încredere. Ma bucur si pentru jucatorii tineri din echipa noastra, care au început sa se integreze foarte bine si au dovedit si astazi ca au valoare si sunt un câstig pentru HCM Constanta” a precizat Laurentiu Toma.

La finalul jocului, Laurentiu Toma a fost asaltat de un grup masiv de fani, majoritatea fete. Acesta a facut fotografii si a împartit autografe, timp de câteva minute.  

Pralea: “Trebuie sa depunem o munca titanica la antrenamente”

Portarul Bogdan Pralea, prezent si el la conferinta de presa, considera ca formatia sa trebuie sa continue munca începuta iar rezultatele nu vor întârzia sa apara „ Astazi am întâlnit un adversar în ascensiune si din  noi nu ne-am ridicat la nivelul lor. Am pierdut doua puncte în fata unei echipe puternice si asta înseamna ca trebuie sa depunem o munca titanica la antrenamente si cu siguranta rezultatele nu vor întârzia sa apara”, a declarat Pralea.  
 

La un pas de încaierare

La finalul primelor 30 de minute ale partidei dintre CS Universitatea si HCM Constanta, galeriile celor doua formatii au fost la un pas de a se încaiera. Totul a început înca de la iesirea jucatorilor la încalzire. Iritati de apostrofarile suporterilor constanteni, membrii galeriei sucevene au asteptat finalul primei reprize pentru a „lamuri” lucrurile. Cu toate acestea jandarmii prezenti în sala au fost prompti si au intervenit la timp, împiedicând astfel o încaierare în toata regula.

„Probabil au vrut sa-si ureze „Sarbatori fericite”, dar trebuie sa multumim jandarmilor ca si-au facut datoria. Asemenea lucruri nu au nicio legatura cu ceea ce presupune o confruntare sportiva” a declarat, purtatorul de cuvânt al Universitatii Suceava. 

Cetatea îi încurajeaza pe handbalistii Universitatii

La jocul cu HCM Constanta, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv, s-au aflat presedintele Cetatii Suceava, Dumitru Moldovan, antrenorul Marian Pana, precum si jucatorii Dicher, Apetri si Homneac. Daca cei doi oficiali ai echipei locale de fotbal au urmarit partida de la balcon, jucatorii Cetatii au luat loc în tribune si au aplaudat la fiecare reusita a handbalistilor suceveni.

„ A fost un meci frumos. Pacat ca la noi s-a accidentat Bibirig. Cu el în teren poate obtineam un rezultat mai bun. Oricum Constanta a aratat ca este o echipa mai experimentata dar cred ca portarul Rudi Stanescu a avut un aport deosebit în stabilirea câstigatoarei. Sper ca anul viitor, când ne vom bate pentru promovarea în Liga I, vom avea si noi un stadion plin” a declarat Marian Pana, antrenorul Cetatii Suceava. 


Intră acum și în grupul de