Cruci distruse, in cimitirul din localitatea Straja, judetul Suceava


Intră acum și în grupul de

Nu mai puţin de patru cruci au fost descoperite distruse în cimitirul de pe raza localităţii Straja de către oamenii veniţi să pună flori la mormintele celor trecuţi în nefiinţă.

Incidentul a fost semnalat poliţiştilor, duminică după-amiază, de un localnic care trecuse prin cimitirul aparţinând Bisericii creştin-ortodoxe din comună.

Cercetările efectuate până la această oră au stabilit că autorii, rămaşi deocamdată necunoscuţi, au pătruns în cimitir pe parcursul nopţii de sâmbătă spre duminică şi au distrus patru cruci amplasate la capătul mormintelor, din care două din granit şi două din marmură albă.

Concret „s-a constatat că cele 4 cruci, amplasate pe morminte au fost dislocate de pe soclul de susţinere, fiind răsturnate, două cruci din granit fiind distruse, iar cele două din marmură doar dislocate”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Suceava, insp. Ionuţ Epureanu, valoarea prejudiciului creat ridicându-se la peste 8.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de „profanare de morminte”, în vederea identificării autorilor şi recuperarea prejudiciului.


Intră acum și în grupul de