Liderul PMP Suceava: Reprezentanţii PSD şi PNL care au format USL în 2012 să îşi asume numirile de la ISJ


Intră acum și în grupul de

Corneliu Popovici a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că liderii PSD şi PNL carea au format USL în 2012, respectiv Cătălin Nechifor şi Alexandru Băişanu, să-şi asume numirile politice de la Inspectoratul Şcolar Suceava.

În conferinţa de presă, organizată marţi de PMP Suceava, vicepreşedintele organizatiei municipale Suceava, Anca Sidor, a delcarat că neregulile şi ilegalităţile comise de conducerea ISJ Suceava în cazul transferurilor elevilor din clasa a IX-a sunt în atenţia tuturor.

Ea a spus că aceste transferuri frauduloase nu sunt însă singura problemă cu care se confruntă învăţământul sucevean şi nu va fi nici ultima cât timp va fi politizată conducerea ISJ Suceava.

„Trebuie luată atitudine. În viziunea PMP, pentru vindecarea bolii şi prevenirii nepăsării şi corupţiei e vitală o depolitizare a ISJ Suceava până la nivelul şcolilor şi liceelor din judeţ. Trebuie să luăm modelul după ce se petrece la USV. Chiar şi în administraţia suceveană ar trebui să facem împrumut de bune practici de la USV”, a spus Sidor.

Preşedintele PMP Suceava, Corneliu Popovici, a adăugat că e păcat că  Suceava apărut în ultima perioadă în presa naţională cu situaţia de la Inspectoratul Şcolar.

„Nu e o problemă cu care ne mândrim. Avem destule altele cu care ne mândrim.  Ceea ce s-a întâmplat la ISJ poate fi o umbră asupra activităţii şi mediului universitar”, a spus Popovici.

El consideră că zona universitară pare ruptă de restul oraşului, dar este undeva mult mai sus cotată şi organizată.

„I-aş ruga pe reprezentanţii PSD şi PNL care au format USL în 2012 să îşi asume aceste numiri la ISJ. Să nu stea cu capul în nisip”, a spus Popovici.

Conducerea Ministerului Educaţiei a constatat că 332 de transferuri aprobate de ISJ Suceava pentru elevi care au intrat la liceu sunt frauduloase şi a anunţat că va sesiza Parchetul pentru abuz în serviciu.

Şeful Comisiei de transferuri, inspectorul şcolar general adjunct Cristina Teodorovici, vicepreşedinte al PSD Suceava, fost lider al femeilor liberale până în toamna anului 2014, urmează să fie schimbată din funcţie, a anunţat secretarul de stat în MEN, Vasile Şalaru.

 


Intră acum și în grupul de