Opt sute de profesori suceveni concureaza pentru 518 de posturi vacante


Intră acum și în grupul de

Un număr de 800 de cadre didactice sucevene vor participa, luni, la concursul de ocupare a posturilor didactice sau catedrelor vacante din învățământul preuniversitar, cei mai mulţi candidaţi, 125, sunt  profesori în învăţământul primar

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava, la concursul de ocupare a posturilor didactice şi catedrelor din învăţământul preuniversitar s-au înscris 848 de candidaţi, iar dintre aceştia doar 800 întrunesc condiţiile de participare la concurs.

Din totalul candidaţilor care vor participa la acest concurs, 519 vor susţine proba scrisă la Centrul de concurs nr. 1 de la Colegiul Tehnic “Al. I. Cuza” din Suceava, iar 281 de candidați la Centrul de concurs nr. 2 de la Colegiul Tehnic “Petru Mușat” din Suceava.

 

Sursa citată precizează că 48 de candidați nu îndeplinesc condițiile de participare la concurs fie pentru că nu s-au prezentat pentru a valida fișa de înscriere la concurs, fie au studii neautorizate sau au validat fișa de înscriere, dar nu au obținut note peste  5 la inspecția specială la clasă sau la proba practică.

Cei mai mulţi candidaţi, 125, vor susţine proba scrisă la limba şi literatura română, elemente de pedagogie şcolară şi elemente de didactică generală aplicate disciplinelor din învăţământul primar, alţi 105 la limba şi literatura română, 80 la limba şi literatura română, pedagogia preşcolară şi metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădiniţa de copii, 66 la educaţie fizică şi sport, 56 la geografie, 54 la limba engleză, câte 34 la istorie, religie ortodoxă şi psihopedagogie specială, 31 la matematică, 24 la biologie, 19 la limba franceză, 16 la chimie, 14 la mecanică, etc.

În judeţul Suceava sunt 518 posturi vacante, din care doar 91 sunt titularizabile, având o viabilitate de minimum 4 ani.


Intră acum și în grupul de