Peste 60 de tineri suceveni participa la editia judeteana a „Special Olympics Romania SOR”


Intră acum și în grupul de

Asociaţia Regională de Educare a Adulţilor Suceava (AREAS) organizează joi, la Iullis Mall Suceava-zona Atrium, o ediţie specială la nivel judeţean a „Special Olympics Romania – SOR la Suceava” – (SOR).

Prin această manifestare organizatorii doresc să ofere o şansă reală persoanelor cu dizabilităţi psihiatrice cu IQ sub 70 din judeţul Suceava, pentru a participa la o competiţie sportivă axată pe două discipline, abilităţi individuale de tenis de masă şi baschet.

La Olimpiada s-au încris peste 60 de tineri sportivi cu dizabilităţi psihiatrice din judeţul Suceava, care vor evolua începand cu ora 10.30, într-un spaţiu special amenajat în cadrul Iullius Mall Suceava, şi în faţa unui public de peste 200 de persoane.

La deschiderea Olimpiadei Speciale au fost invitaţi reprezentanţi ai autorităţilor judeţene şi locale, specialişti în domeniul asistenţei sociale, reprezentanţi ai mass media şi 5 delegaţii de tineri, proveniţi din 5 ţări UE, Austria, Bulgaria, Italia, Estonoa şi Lituania, care se află la Suceava pentru a participa la proiectul de tineret SOMEE.

Acest eveniment doreşte să sărbătorească în premieră la Suceava „Anul European al luptei împotriva sărăciei şi a combaterii excluderii sociale” şi se desfăşoara în parteneriat cu: Asociaţia Special Olympics România, Instituţia Prefectului Judeţului Suceava, Direcţia de Asistenţă Socială Suceava, Centrul pentru Educaţie Incluzivă Suceava, Centrul pentru Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” Gura Humorului şi Centrul Regional de Resurse pentru ONG-uri Suceava.


Intră acum și în grupul de