Invatatorii si educatoarele din mediul rural se pot perfectiona cu fonduri europene


Intră acum și în grupul de

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava este parteneră, alături de alte patru instituţii de învăţământ din ţară în proiectul „Reţea interregională de formare în sistem e-learning a cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar” (RIFSE), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi timp de trei ani (2010-2013).

Ceilalţi parteneri sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Neamţ, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea din Oradea şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi.

Demarat în luna noiembrie a anului trecut, RIFSE are ca principal obiectiv dezvoltarea competenţelor cadrelor didactice din învăţământul preprimar şi primar din regiunile nord-est (Iaşi, Suceava, Neamţ), sud-est (Galaţi) şi nord-vest (Bihor).

Astfel, 1400 de educatoare şi învăţători din mediul rural se vor bucura de oportunitatea perfecţionării cu costuri minime participând la un program de formare în sistem e-learning, gestionat prin intermediul platformei informatice interactive MEDIAEC a Universităţii ieşene.

Beneficiarii vor primi de asemenea o subvenţie pentru fiecare lună în care vor urma cursurile celor două sesiuni de formare.

Potrivit, universităţii sucevene curricula, elaborată de o echipă de experţi din instituţiile partenere, în funcţie de relevanţa datelor obţinute în urma analizei nevoilor de formare a grupului-ţintă (activitate aflată în desfăşurare) şi de particularităţile sistemului e-learning, va figura în oferta educaţională a Departamentelor pentru Pregătirea Personalului Didactic.

Persoanele interesate vor putea obţine detalii suplimentare despre acest proiect, accesând www.rifse.uaic.ro


Intră acum și în grupul de