Doi fosti colegi in PD se bat pentru vicepresedintia CJ Suceava

In CJ, configuratia este urmatoarea: PSD are 17 fotolii, PNL – 10, PD – 4, PUR – 3, PRM – 2 si un consilier independent, Dumitru Malasinca (fost PRM). Cum insa dl Malasinca a inceput de mult sa cocheteze cu PSD-ul, este de asteptat ca acesta sa mearga pe mana social-democratilor la vot.

Particularitatea alegerilor rezida in aceea ca cei 37 de consilieri vor trebui sa aleaga intre un fost membru marcant al PD Suceava, Gheorghe Iacob, si actualul presedinte al PD Suceava, Eugen Uricec. Cei doi s-au mai infruntat cind cei doi vizau presedintia organizatiei municipale PD Suceava in iarna anului 1999-2000.

Gheorghe Iacob a intrat in atentia sucevenilor in perioada in care a lucrat ca expert in cadrul FPS Suceava (1996-2000), perioada in care s-au facut cele mai multe privatizari ale intreprinderilor din judetul nostru. In PD, domnia sa a avut o ascensiune bazata in special pe legatura cu fostul senator Cristian Dumitrescu si fostul prefect Vasile Ilie. In 2000, Gheorghe Iacob reuseste sa devina candidatul PD-ului la functia de primar al Sucevei, ba chiar cu reale sanse de a castiga Primaria. Dupa evenimentele din cadrul partidului, din 2001, domnia sa „i-a calea PUR-ului” si apoi i