Vizita ambasadorilor la Suceava inclusa de Ungureanu la diplomatia de teren


Intră acum și în grupul de

Membrii delegatiei au vizitat sambata manastirile Voronet, Moldovita si Sucevita, Muzeul Lemnului din Cimpulung Moldovenesc si Atelierul de Ceramica din comuna Marginea, iar duminica Cetatea de Scaun a Sucevei si Manastirea Probota . Oaspetii au avut tot duminica o intilnire la Palatul Administrativ cu prefectul Orest Onofrei, subprefectul Alexandru Baisanu si primarul Sucevei Ion Lungu, la care au participat si oameni de afaceri. Prefectul a prezentat oferta judetului punind accent pe oferta turistica. El a expus in fata reprezentantilor misiunilor diplomatice formele de turism practicate in judet si anume religios, cultural, balneo-medical, sportiv, cinegetic si stiintific, aratind ca zona dispune de 500 de unitati de cazare cu circa 7.000 de locuri. Onofrei le-a spus oaspetilor ca in judet se deruleaza in prezent proiecte in valoare de 36 de milioane de euro prezentindu-le in acelasi timp si o situatie cu privire la copiii din centrele de plasament. „Sper ca oameni de afaceri din tarile dumneavoastra sa dezvolte relatii economice in aceasta parte a Romaniei. Ne simtim onorati si va multumim pentru vizita in judetul Suceava”, si-a incheiat Onofrei discursul. Ministrul de Externe a apreciat ca vizita ambasadorilor poate fi inclusa in categoria „diplomatiei de teren” care poate oferi acestora imaginea exacta a Romaniei. Ungureanu a spus in cadrul intilnirii organizata la Palatul Administrativ, ca vizita de documentare a ambasadorilor si insarcinatilor cu afaceri in judetul Suceava reprezinta „o secventa a unui program de comunicare” pe care MAE il realizeaza cu Corpul diplomatic acreditat la Bucuresti, dar in acelasi timp, „un bun prilej de a face o diplomatie de teren”.

„Ideea ca Bucurestiul reprezinta substanta, rezumatul Romaniei, e gresita. Asemenea excursii pot oferi ceea ce Romania este ca prezenta culturala, economica sau politica”, a spus Ungureanu.

El a mai spus ca acum se poate vorbi de „diplomatia care vine spre Suceava si nu Suceava care vine spre Bucuresti”. „Eu cred ca aceasta este ordinea fireasca a lucrurilor”, a mai spus ministrul de Externe, care a tinut sa multumeasca pentru organizare, autoritatilor locale, ministrului Flutur si deputatului PNL de Suceava, Dumitru Pardau. La randul sau, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, i-a invitat pe ambasadori sa faca impreuna „diplomatie de teren”.

„Va invit sa organizam intalniri cu oameni de afaceri, cu reprezentanti ai Camerelor de Comert, in teritoriu, unde sunt foarte multe lucruri de vazut, de discutat, la fata locului”, a spus ministrul Agriculturii.

„Ati cunoscut oamenii la ei acasa si cred ca e mult mai bine asa si va invit sa lansam actiuni punctuale. Judetul Suceava e unul din cele mai mare judete ale Romaniei, are potential economic si turistic deosebit si eu cred ca putem face foarte multe lucruri impreuna cu oameni din tarile dumneavoastra”, a mai spus Flutur.


Intră acum și în grupul de