Intră acum și în grupul de
Potrivit documentului semnat de catre directorul executiv al DSP, Cristian Irimie si adjunctul institutiei Odette Nicolae, la manastiri si praznicare trebuie desemnate persoane care sa supravegheze activitatile din bucatarie, sa fie asigurata apa potabila curenta calda si rece, din surse autorizate sanitar, in cantitate suficienta si de buna calitate, si sa fie asigurata evacuarea deseurilor solide si lichide, conform normelor in vigoare. De asemenea, grupurile sanitare trebuie dotate cu apa, sapun si hirtie igienica, trebuie create spatii adecvate pentru depozitarea si pastrarea materiilor prime, separat de produsele finite, si ca spatiul de prelucrare sa fie compartimentat separat pentru legume, carne, peste si oua. Intre altele, ghidul mai prevede ca persoanele care participa la prepararea alimentelor trebuie sa poarte echipament adecvat, sa nu prezinte infectii ale tegumentelor sau de alta natura, si sa nu fie purtatoare de germeni ce pot fi transmisi prin alimente, prin intermediul miinilor murdare. DSP a hotarit sa transmita acest ghid Arhipeiscopiei si Radautilor, in urma aparitiei cazurilor de toxiinfectie alimentara, printre participantii la parastase sau in rindul asistatilor Caminului de Batrini al Arhiepiscopiei.
Intră acum și în grupul de