Nechifor: „Vreau să-i văd cum beau apă de acolo pentru că trebuie să fie apă potabilă”. Vezi la ce face referire preşedintele CJ Suceava


Intră acum și în grupul de

Recepţia depozitului de deşeuri de la Moara construit prin POS Mediu se va face doar când staţia de tratare a levigatului va fi în parametri, iar apa care va rezulta de acolo va fi potabilă. Acesta a fost răspunsul preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, dat vineri într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia a fost întrebat când va fi finalizat depozitul de deşeuri de la Moara.

„Vreau să-i văd cum beau apă de acolo pentru că trebuie să fie apă potabilă”, a spus şeful administraţiei judeţene.

Potrivit lui Nechifor, de un an de zile firma care se ocupă de această investiţie nu este în stare să finalizeze această lucrare, având doar de încheiat procedurile privind funcţionarea staţiei de tratare a levigatului.

nechifor la groapa la Moara

„Ei au ofertat şi au spus că sunt cei mai buni şi trebuie să dovedească asta”, a spus preşedintele CJ Suceava, care a subliniat că este o chestiune foarte serioasă calitatea apei care rezultă din tratarea levigatului.

El a mai declarat că lucrările la celălalt depozit de deşeuri care se construieşte în localitatea Pojorâta sunt realizate 90 la sută şi că speră ca în acest caz să fie găsită formula corespunzătoare pentru staţia de tratare a levigatului.

În judeţul Suceava, s-au construit, prin POS Mediu, două depozite ecologice, unul în comuna Moara, lângă Suceava, care va deservi zona de şes a judeţului şi unul în comuna Pojorâta, care va deservi zona de munte.

Pe lângă cele două depozite ecologice, întregul proiect, în valoare de 218 milioane de lei, fără TVA, finanţat prin POS Mediu, prevede şi înfiinţarea a 1.250 de puncte de colectare a deşeurilor şi cinci staţii de transfer, dar şi închiderea gropilor de gunoi neconforme.


Intră acum și în grupul de