Evaluarea anuală a angajaţilor Spitalului Judeţean Suceava s-a încheiat. Circa zece la sută dintre cei testaţi au avut punctaje mici


Intră acum și în grupul de

Directorul medical al SJU Suceava, Tiberius Brădăţan, a declarat, miercuri, că evaluarea anuală a personalului medical mediu şi auxiliar s-a încheiat şi s-a întocmit un raport cu privire la rezultatele acesteia urmând să se stabilească direcţiile prioritare care să conducă la creşterea calităţii actului medical.

elevi evaluare

El a spus că, în perioada următoare, se va stabili “de comun acord” o nouă testare scrisă pentru personalul medical mediu şi auxiliar, care doreşte să-şi îmbunătăţească punctajul rezultat în urma evaluării anuale, în condiţiile în care aproximativ 10 la sută dintre cei evaluaţi au obţinut punctaje mai mici la testul scris.

Brădăţan a explicat că o parte dintre angajaţii care au obţinut punctaje mai mici la testarea scrisă au avut rezultate mai bune la proba interviului şi şi-au manifestat dorinţa de a-şi îmbunătăţi performanţele profesionale.

“Am creat un moment iniţial prin această evaluare anuală a personalului şi e foarte important pentru noi să fim consecvenţi şi să vedem ce putem dezvolta, în continuare, de la acest moment”, a spus Brădăţan.

Medicul sucevean a subliniat că este de dorit ca instruirea personalului medical al SJU Suceaava să fie realizată într-un centru de perfecţionare, iar periodic să fie invitaţi lectori din diferite specialităţi medicale să susţină cursuri de formare astfel încât personalul să-şi îmbunătăţească performanţele profesionale.

El a arătat că înfiinţarea unui astfel de centru necesită fonduri atât pentru amenajarea spaţiului cu această destinaţie, cât şi pentru achiziţia de echipamente, manechine şi simulatoare pentru activităţile practice curente care se efectuează în spital.

Brădăţan a precizat că dotarea unui asemenea centru ar trebui să fie la un nivel care să permită cursanţilor să poată simula cu ajutorul aparaturii proceduri medicale precum  ventilaţia asistată, puncţia venoasă, intubarea mecanică sau resuscitarea cardio-respiratorie.

“Dacă dorim ca Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava să devină un brand respectat, trebuie să îmbunătăţim permanent calitatea actului medical, mai ales că unitatea dispune, în prezent,  de o dotare foarte bună”, a mai spus directorul medical al SJU Suceava.

Reamintim că evaluarea anuală a personalului medical mediu şi auxiliar, care a început în cursul lunii ianuarie, reprezintă o premieră pentru SJU Suceava şi are ca scop, printre altele, creşterea calităţii serviciilor medicale acordate în spital şi îmbunătăţirea comunicării între personalul unităţii şi pacienţii şi aparţinătorii acestora.

(Liliana Bujdei)


Intră acum și în grupul de