Un drum este blocat, pe un altul se circula pe un fir, iar la Dorna pe raul Bistrita s-a format pod de gheata


Intră acum și în grupul de

Un drum judetean se afla duminica dimineata blocat, iar pe un altul se circula doar pe un fir. Potrivit inspectorului sef al Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava, colonelul Lucel Lulciuc, ca urmare a viscolului drumul judetean DJ 208E este înzapezit pe portiunea Dolhesti- Manolea- Oniceni- Forasti, dar nu se înregistreaza masini blocate în trafic si nici persoane. Pe acest tronson societatea Drumuri si Poduri SA Suceava actioneaza cu o autofreza, un autogreder si o wola.

Ca urmare a acelorasi fenomene meteo pe drumul judetean DJ 209 H pe traseul Falticeni- Baia- Cornu Luncii se circula pe un singur fir, si se intervine cu o autobasculanta cu lama si un autogreder.

Potrivit colonelului Lucel Lulciuc, grupa operativa formata din doi ofiteri si un subofiter s-a deplasat în zona afectata pentru a coordona actiunile de deszapezire si pentru a monitoriza situatia.

Acesta a mai precizat ca Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava monitorizeaza si podurile de gheata formate pe cursul râului Bistrita, în zona Vatra Dornei – Argestru pentru prevenirea inundarii gospodariilor si obiectivelor economico-sociale riverane.  

O alta zona supravegheata este orasul Brosteni unde recent lucratorii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava au inteprins o actiune de deblocare a zapoarelor de gheata. Detasamentul Vatra Dornei a intervenit pentru spargerea si îndepartarea unui pod de gheata format pe pârâul Neagra, fenomen ce putea conduce la formarea unei acumulari de apa si inundarea a cinci gospodarii. Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Bucovina” Suceava operatiunile de interventie, desfasurate cu sprijinul serviciului voluntar pentru situatii de urgenta din orasul Brosteni, au durat circa 10 ore si nu au ridicat probleme deosebite.

Pe Neagra nu a fost necesara folosirea dinamitei pentru spargerea ghetii întrucât grosimea acesteia nu era foarte mare si s-au folosit topoare si cangi.


Intră acum și în grupul de