Transgaz efectueaza formalitatile pentru transferul retelei de gaze naturale realizate prin proiectul Suceava- Utilitati


Intră acum și în grupul de

În momentul de fata Transgaz realizeaza formalitatile pentru transferul retelei de gaze naturale construite prin proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene”. Presedintele Consiliului Judetean Suceava, Gavril Mîrza, a declarat ca a transmis ministrului Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, o scrisoare în care îi solicita sa aprobe acest transfer si totodata sa accepte desemnarea unui operator provizoriu de gaze naturale pentru municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Modalitatea de transfer a retelelor, respectiv cu plata sau doar transfer în administrare cu plata unei redevente, urmeaza a fi negociat, a mentionat presedintele CJ Suceava, care a mai adaugat ca în cadrul aceluiasi proiect urmeaza sa fie finalizate investitiile la centralele termice de cogenerare din Radauti, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc, Siret si Vatra Dornei.  
 

Seful administratiei judetene a mai afirmat ca pentru municipiul Vatra Dornei vor trebui achizitionate injectoare pentru combustibil lichid usor întrucât centrala cu rumegus care functioneaza în localitate nu poate face fata numarului de beneficiari ai încalzirii centralizate.

Presedintele CJ Suceava a mai spus ca dupa finalizarea transferului retelelor de gaze naturale catre Transgaz si al centralelor termice de cogenerare autoritatilor locale se va stabili cum vor fi cheltuiti banii ramasi din creditul obtinut de CJ de la Deutche Bank.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a anuntat, la mijlocul lunii noiembrie 2007, la Suceava, ca Transgaz va prelua reteaua de gaze naturale construita pâna în prezent în judetul Suceava prin proiectul „Suceava-Utilitati si mediu la standarde europene” si va continua investitiile prevazute în acest proiect.

Presedintele CJ Suceava, Gavril Mîrza a explicat ulterior ca, în urma discutiilor cu reprezentantii Transgaz, s-a stabilit ca aceasta societate va continua investitiile în cadrul proiectului pe componenta de magistrale de gaz natural, reprezentând conducte de înalta presiune pe traseul Câmpulung Moldovenesc- Vatra Dornei si Gura Humorului- Radauti, totalizând 90 de km.

Acesta a mentionat ca prin proiect au fost construite pâna în prezent conducte cu o lungime totala de 101 km.

Gavril Mîrza a mai spus ca problema majora este însa desemnarea unui operator al distributiei gazelor naturale în judet pentru ca nici o localitate nu poate beneficia înca de aceasta investitie.

Acesta a aratat ca sunt deja montate instalatii interne în localitatile Patrauti, Draguseni, Darmanesti, Dumbraveni sau Milisauti, dar ca locuitorii nu pot beneficia de gaze naturale pentru ca nu exista operator desemnat de MEF, situatia fiind asemanatoare si în Câmpulung Moldovenesc unde centrala termica de cogenerare nu poate functiona cu gaze naturale desi reteaua este finalizata.


Intră acum și în grupul de